De nieuwe XT van Burger King is een echte mannenburger

The new XTDinsdag 15 oktober zal Burger King de nieuwe XT burger lanceren. Dit is een burger die zo’n groot stuk vlees bevat dat er nieuwe grillmachines moesten worden aangeschaft voor de keuken van Burger King. De redactie van Snacknieuws was uitgenodigd om als eerste in Nederland deze nieuwe spectaculaire burger te proberen.


Advertentie


Voorbereiding
Op Schiphol zit de Burger King met de hoogste omzet ter wereld. Hier werden wij ontvangen door Quentin van der Pan, marketeer bij NS Stations. Quentin geeft aan dat er heel wat voorbereiding nodig was om de XT burger te verkopen. Het stuk vlees (de patty) was te dik om door de grill heen te gaan. Er moesten dus nieuwe broilers (grillmachines) aangeschaft worden. Ook kreeg het personeel training hoe de burger te bereiden en volgens nieuwe methode te verpakken. Dit hele proces heeft anderhalf jaar in beslag genomen.

Het wachten waard
Is de burger het wachten waard geweest? Jazeker! Toen we de XT burger in het echt kregen te zien viel ons oog meteen op het dikke stuk vlees. Dik, maar niet te dik. Het vlees smaakt alsof het zo van de barbecue afkomt. De barbecuesaus ondersteund deze smaak. Verder zorgen de uitjes, tomaten en sla voor wat verfrissing. Het broodje past prima bij de burger en zorgt voor wat afwisseling in het assortiment. De XT burger is nog net met één hand te eten. Ik kies er voor om twee handen te gebruiken want niemand neemt mij deze burger meer af.

Mannenburger
Natuurlijk zijn de mensen van Burger King ook benieuwd naar de reacties. Er gaat een cameraploeg rond om wat quotes te verzamelen. De XT wordt onder meer omschreven als een mannenburger. Wij sluiten ons daar helemaal bij aan. Alhoewel wij denken dat vrouwen ook veel plezier kunnen beleven aan deze snack zal de XT vooral mannen aanspreken.

Nadat de burger op is laat Quentin weten dat de burger een vaste plek krijgt op het menu. Zijn uitspraak zorgt voor enige blijdschap onder de Snacknieuwsredacteurs.

De burger wordt in het buitenland, zij het onder andere namen, al verkocht. Wij kunnen de XT dus vanaf dinsdag in drie varianten proberen: de XT Classic (100 % Flame-Grilled Beef met verse uien, sla en tomaat), de XT Bacon & Cheese (100 % Flame-Grilled Beef met kaas, bacon, verse uien, sla en tomaat) en de XT Steakhouse (100 % Flame-Grilled Beef met kaas, bacon, knapperige uitjes, verse sla, tomaat en BBQ saus).

The new XT (classic) The new XT (classic)

The new XT

Bekijk de reclame voor de XT:

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

4 gedachten over “De nieuwe XT van Burger King is een echte mannenburger

 • 11 oktober 2013 om 13:29
  Permalink

  Zeker een lekker broodje, dat zal Badder wel lusten!

  Beantwoorden
 • 15 oktober 2013 om 11:52
  Permalink

  Ziet er goed uit. Wat is precies het verschil tussen de drie varianten? Ben vooral benieuwd naar de XT Steakhouse.

  Beantwoorden
  • 15 oktober 2013 om 14:17
   Permalink

   Beste Hans,

   Hartelijk dank voor uw reactie. De XT Classic bestaat uit 100 % Flame-Grilled Beef met verse uien, sla en tomaat, de XT Bacon & Cheese uit 100 % Flame-Grilled Beef met kaas, bacon, verse uien, sla en tomaat en de XT Steakhouse uit 100 % Flame-Grilled Beef met kaas, bacon, knapperige uitjes, verse sla, tomaat en BBQ saus. We hebben dit ook aan het artikel toegevoegd.

   Groet,
   Joost

   Beantwoorden
   • 20 oktober 2013 om 00:02
    Permalink

    Hoi Joost, ben gister bij de BK geweest en heb de XT Bacon&Cheese genomen. Wat een lekkere burger zeg! Daar heeft de BK echt haar best op gedaan. De volgende keer ga ik voor de Steakhouse, want dat klinkt ook erg goed. Groet Hans.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *