De staaf van Sinterklaas
Het is leuk dat het weer Sinterklaastijd is maar bent u die pepernoten inmiddels ook al niet een beetje zat? Erger nog, bijna in elke winkel staat momenteel een schaal met strooigoed. Ik ben niet gek op die zoete verleiders maar vaak kan ik er toch geen weerstand aanbieden. Maar gisteren werd het me te gortig…
Redactievergadering
We hadden gisteren namelijk redactieoverleg. Naast onze lieftallige secretaresse stond een kilo pot met een schuimpjesassortiment waar de supermarkt jaloers op zou zijn, ik had meteen een nieuw agendapunt: “de snoeppot”.
We waren het gauw eens…. We heten tenslotte Snacknieuws geen schuimpjesnieuws maar voordat ik het wist had ik ook het actiepunt aan de broek: zoek dan maar een echte, hartige, snack voor op het bureau. Pfff, alsof ik geen andere prioriteiten had.
Oma’s recept
Onderweg naar huis kreeg ik echter de gouden ingeving: het oude aantekeningen schrift van Oma met het recept voor de staaf van Sinterklaas. Ik deel het graag met jullie onder het mom van “Hoe heb je een onvergetelijke Sinterklaas? Nou heel eenvoudig, met een dikke staaf!”
Het recept
Voor een flinke staaf heb je 500 gram half om half gehakt nodig. Peper, zout, nootmuskaat, kruidenmix,’n eitje, 1 beschuit. Alles goed mengen. Rol er een staaf van. Ontdooi 8 plakjes roomboter bladerdeeg. Wikkel het bladerdeeg om de gehaktstaaf en vorm er een mooie gekrulde staf van. Smeer de bovenkant in met een losgeklopt eitje. Bak op 175 graden totdat staaf mooi goudbruin is, zo’n 35 minuten. De saucijzen staaf is klaar!
Dat wordt smullen!