Snackbarvitrine

De vijf belangrijkste machines bij een snackbar

Een snackbar staat vol met machines om het werk in een snackbar uit te te kunnen voeren en het werk makkelijker te maken. Maar welke apparatuur mag niet ontbreken bij een snackbar?

De koelvitrine
De vitrine is het eerste aanzicht van de snackbar. Het is niet alleen een plek waar voorraad opgeslagen kan worden maar ook een plek om het assortiment te tonen aan hongerige klanten. Een goedgevulde vitrine met kroketten, frikandellen, hamburgers en andere snacks zegt zoveel meer dan een prijslijst. Het is ook een reden waarom de vitrine er vaak goed en netjes uitziet, tot aan de groene versiering aan toe. Een koelvitrine is daarom een onmisbaar item van een snackbar.

Bakplaat
Bij een snackbar bakken ze allang niet meer alleen maar frietjes of snacks. Er worden hele gerechten gemaakt. Shoarmaschotels, kapsalons, hamburgers, saté en ga zo maar door. Om dit te doen is een goede bakplaat een vereiste. Maar de ene bakplaat is de andere niet. Er zijn veel verschillende soorten zoals tafelmodellen, staand met opbergruimte,  en er is nog verschil in de afwerking. Het zal de snackbarbezoeker een zorg zijn als het eten maar snel wordt klaargemaakt en goed smaakt.

Milkshake en ijsmachine
Een machine die niet mag ontbreken is de milkshakemachine. Want wat is er nou lekkerder dan een koude milkshake in een van de populaire smaken zoals aardbei, vanille of chocolade. Voeg daar nog wat fruit en slagroom aan toe en de milkshake is een delicatesse geworden. De uitgebreidere machines kunnen ook verschillende soorten ijs maken. Misschien worden er nu nog niet zoveel ijsjes verkocht maar in de zomer draait de machine overuren. Aangezien de ruimte in een snackbar vaak beperkt is zouden wij adviseren om altijd voor een machine te gaan die zowel ijs als milkshakes kan maken.

Vriezer
Om wat voorraden op te slaan is een vriezer geen overbodige luxe. De koelvitrine bevat de grijpvoorraad. Voorraad die direct gebruikt en klaargemaakt kan worden. In de vriezer ligt de voorraad voor de komende week. En mocht het een keertje drukker zijn dan staat er altijd wat voorraad klaar.

Friteuse
Een friteuse mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Want wat is een snackbar zonder friteuse? Een beetje snackbar heeft meerdere friteuses die afzonderlijk van elkaar gebruikt kunnen worden. Snacks en frietjes worden idealiter niet in het zelfde vet klaargemaakt. Want zeker de gepaneerde snacks zorgen voor veel viezigheid in de pan en moeten dus vaker schoongemaakt worden.

Hebben we dan alle machines gehad? Nee zeker niet, want een frietsnijder, koelkast voor drinken, oven of koffiemachine kunnen ook belangrijk zijn. Echter zijn deze machines niet zo belangrijk als bijvoorbeeld een friteuse of een bakplaat. Ben je benieuwd naar een complete lijst van belangrijke horeca apparatuur? Hier vind je alle horeca apparatuur die niet mag ontbreken in een snackbar of horecagelegenheid.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *