Waarvoor dient de groene versiering in een snackbarvitrine?

Bijna iedere snackbar heeft groene versiering in de vitrine liggen. Het lijkt soms een beetje op sla, maar soms is het meer een stukje gras. Het is iets dat inmiddels bij de vitrine lijkt te horen. En het vormt een mooie afscheiding tussen de verschillende snacks. Maar waarvoor dient het? En wat is het idee er achter?

Groene versiering
De meeste snacks bevatten vrij weinig kleur. Ze zijn donker, bruin of misschien een beetje geel. Maar er zit weinig kleurvariatie in. Ook een slager heeft weinig variatie qua kleur in de vitrine. Bij de slager werd er daarom sla aan de vitrine toegevoegd. Maar sla blijft niet zo lang goed. Dus dat werd na een tijdje vervangen door (crêpe)papier. Maar ook dat is niet schoon te houden en blijft niet eeuwig goed. Dus toen kwamen de groene plastic afscheidingen. Deze versiering is makkelijk schoon te houden en gaat jaren mee. Kortom een mooie toevoeging voor de vitrine om wat kleurvariatie te krijgen en de snacks er iets gezonder uit te laten zien.

Voorverpakt vlees
En ook bij vlees in de supermarkt werd jarenlang het vlees op een groen papiertje in de verpakking verkocht. Het geeft het (donker)rode vlees net wat meer kleur. Doordat we steeds minder afval proberen te produceren is het groene papiertje of plastic bij voorverpakt vlees inmiddels bijna overal verdwenen.

Snackbarvitrine

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *