Dit is met ruim 15 meter de langste frikandel ter wereld

Langste frikandel ter wereldDe grootste frikandel ter wereld maak je niet zomaar. Daar is heel veel vlees voor nodig en de grootste frituurpan ter wereld. StukTV deed een poging om het record te verbreken. Het record van langste frikandel ter wereld stond hiervoor op 7,5 meter. Het doel was om een frikandel te maken die minimaal twee keer zo groot is als het oude record.


Advertentie


Het belangrijkste is dat de frikandel niet breek want dan telt het record niet. Voor de zekerheid, mocht het deeg toch breken, zijn er twee back-up frikandellen gemaakt. En wat is een frikandel zonder curry, mayonaise en uitjes? Niet heel speciaal.. Dus ook die ingrediënten mogen niet ontbreken op de langste frikandel ter wereld.

Langste frikandel ter wereld

Als de frituurpan van 15 meter is opgebouwd en de slager het deeg komt leveren dan kan het feest beginnen. De frikandel zal eerst gekookt worden om daarna gefrituurd te worden. Bij het koken zit er een vlies om de frikandel heen zodat deze niet breekt. Het is echter nog een hele klus. Maar ook die wordt geklaard. Tijd om de frikandel te frituren en het wereldrecord te claimen. Ook dit is weer een spannend deel dat de mannen succesvol weten te doorstaan. En dan ligt daar een gefrituurde frikandel van 15 meter en 60 centimeter, de langste frikandel ter wereld!

Langste frikandel ter wereld

Bekijk de recordpoging van de langste frikandel ter wereld in de onderstaande video:

Na afloop kreeg iedereen een stukje van de langste frikandel ter wereld, die bijzonder goed bleek te smaken.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “Dit is met ruim 15 meter de langste frikandel ter wereld

  • 13 september 2023 om 19:43
    Permalink

    De bijnaam van deze frikandel is “de grote Hoelenpapers”.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *