Dit is waarom smashburgers steeds populairder worden

Carrolls Seoulful Smashterpiece SmashburgerHet principe van een smashburger of smashed burger is zeker niet nieuw, toch zien we dat het steeds populairder aan het worden is. Nieuwe en bestaande hamburgerketens gebruiken deze techniek waarbij gehakt wordt platgeslagen of platgedrukt tot een hamburger die daardoor dunner is dan normaal.


Advertentie


Voordelen Smashburger
Dat heeft een aantal voordelen: Bij het bereiden krijgt de smashburger veel barbecue of grillsmaak. Het vlees is aan de buitenkant krokant en aan de binnenkant lekker sappig. Door het formaat is er genoeg ruimte om meerdere burgers op een broodje te plaatsen. Ook kunnen ingrediënten meegenomen worden in dit proces.

Oklahoma style
Want zo zien we in Amsterdam dat ze bij Carroll’s smashed burgers maken volgende de Oklahoma style. Bij de Oklahoma style wordt de smash burger klaar gemaakt waarna de uien meegebakken worden in de pattie, zonder dat dat het vlees zijn krokante gekarameliseerde randjes verliest. 

Carrolls Seoulful Smashterpiece Smashburger
Carroll’s Seoulful Smashterpiece Smashburger

Zelf een smashburger maken
Om zelf een smashburger te maken heb je zo’n 50 gram kwalitatief gehakt nodig. Daarnaast is het belangrijk om de juiste tools te hebben. plaats het gehakt in een goede opgewarmde pan of grill. En druk het gelijk plat. Dit kan met een spatel maar de professional zal een smasher gebruiken. Een smasher zal het proces perfectioneren en zorgt voor extra krokante randjes maar ook een spatel zal de klus wel klaren. Bak het vlees aan beide kanten zodat er er een korstje ontstaat. Zorg voor een lekkere broodje, cheddar, gebakken uitjes en maak er een mooi kunstwerk van.

Of toch liever bij de experts
In de praktijk kiezen de meeste snackers voor snelheid en gemak. En dat is precies waarom een restaurant zich met een smashburger kan onderscheiden. Naast de smaaksensatie kan het ook een visuele sensatie zijn. Een smashburger biedt alle ruimte om te laten zien wat het restaurant in huis heeft. Kijk daarom eens naar het aanbod in jouw regio want de smashburger is een blijvertje!

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *