Drie makkelijke kerstsnacks uit de oven

ApfelstrudelKerst, de tijd van gezellig samen zijn. Ook de tijd om even de frituurpan met rust te laten en eens echt te laten zien wat je in huis hebt. Bijvoorbeeld door wat lekkers te maken in de oven.


Advertentie


Maar daar is wel wat voorbereiding voor nodig. Denk aan de juiste ingrediënten, keukenapparatuur, een goede oven en kijk voor mooie ovenschaaltjes op Chefo.nl. Want de presentatie is bijna net zo belangrijk als het eten zelf. En dan begint het echte werk, want dit zijn onze vijf oventips voor deze kerst.

Appels uit de oven
De volgende snacks kan geserveerd worden in de middag of misschien wel als toetje. Voor dit gerechtje zijn de volgende benodigdheden: een appel (per persoon), suiker, kaneel en rozijnen. Naar wens kan de appel ook gevuld worden met andere ingrediënten zoals honing, spijs of noten.

Schil de appel en hol de appel uit. Zet de appel in een ovenschaal. Maak een mengsel van de suiker, kaneel en rozijnen. Vul de uitgeholde appels met dit mengels. Verwarm de oven op 200 graden en zet de ovenschaal 20-30 minuten in de oven. Als de appels afgekoeld zijn kunnen ze eventueel geserveerd worden met ijs en/of slagroom.

Een kerstkrans van knakworst en bladerdeeg
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Een kerstkrans van bladerdeeg worstjes is in 15 minuten gemaakt en het kan eigenlijk niet misgaan. Met een blik knakworstjes, bladderdeeg, ei, snoeptomaatjes en basilicum is deze kerstkrans te maken en zal bij iedereen in de smaak vallen.

Worstenbroodjes

Om het gerecht te maken moet de bladderdeeg in vier gelijke stukken worden gesneden. Leg een worstje in het midden en vouw twee tegenovergestelde punten naar elkaar toe. De onderste en bovenste punt laat je onaangeraakt. Doe dit in totaal zestien keer. Gebruik de dooier van het ei, klop dit op en bestrijk de bladerdeeg. Bak de bladerdeeg met worstjes in de oven. Als ze goudbruin zijn haal je ze uit de oven en maak je er een ronde krans van. Versier de krans met snoeptomaatje en basilicum. Kijk voor het gehele gerecht op de website van Albert Heijn. Uiteraard kan dit ook gemaakt worden in een Vega variant. Serveren kan in een mooie schaal of op een bord.

Apfelstrudel

Apfelstrudel
Het derde en laatste gerechtje is een combinatie van bladerdeeg en appel. Een snack die het niet alleen goed doet in de Oostenrijkse keuken maar ook in Nederland. Voor deze snack zijn meer ingrediënten nodig: meel, ei, olie, zout, water, appels, citroen, suiker, kaneel, rozijnen, paneermeel, boter, poedersuiker en zakje vanillesuiker. Maar daarom maken we het je extra makkelijk we hebben een duidelijke en eenvoudige video gevonden waarbij je stap voor stap ziet wat er voor nodig is om een heerlijke apfelstrudel te maken. Want ook dit gerechtje verdient een plek met kerst. Is het niet bij het ontvangen van de gasten dan wel als toetje geserveerd in een mooi schaaltje met ijs, slagroom en poedersuiker.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *