Elk jaar bezoek ik mijn vader en mijn familie aan mijn vaderskant in de Verenigde Staten. Mijn vader haalt me altijd op van het vliegveld in Houston, Texas. Sinds de laatste paar jaar is het traditie om, ongeacht het tijdstip dat ik land, meteen langs mijn favoriete restaurant Chipotle (spreek uit Tsjipoolie) te rijden (u moet wel van de 24-uurs eet cultuur van Amerika houden).

Simpel en gezond
Chipotle is een Mexicaans grill restaurant. De oprichter van Chipotle, Steve Ells, was ooit een topkok, maar is in 1993 voor zichzelf begonnen. Het idee was simpel: Steve wilde bewijzen dat snel eten serveren geen ‘fastfood’ ervaring hoeft te zijn. Alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten, die afkomstig zijn van biologisch verantwoord gefokte dieren en dito gekweekte groenten. Langzaam heeft Steve Ells zijn imperium uitgebouwd naar meer dan 1.000 restaurants. Met financiële hulp van… McDonald’s!

Verantwoord snacken
Met een omzet van 2 miljard dollar in 2011 bewijst Chipotle maar weer dat u anno 2012 heel verantwoord kan snacken. Maar het belangrijkste is nog dat ze gewoon de lekkerste burrito’s en taco’s maken.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *