Een boek over een stadje dat gek is op frituren

FrituurpanLotte Kok heeft onlangs haar debuutroman Skydancer uitgebracht. Het is een boek waarvoor, volgens Lotte, Snacknieuws een inspiratiebron is geweest. Wie het boek leest snapt waarom. Het boek gaat over Oscar die in het stadje Dingle woont. De mensen in Dingle zijn gek op frituren. Zo zijn er zeker tien snackbars en is er in iedere keuken standaard een frituurpan ingebouwd en soms zelfs twee. Het etensmotto van Dingle is snel, makkelijk en lekker.

Agnes
Dan verschijnt Agnes. Een bleek, mager, prachtig meisje. Ze is de verhuiswagen nog niet uit gestapt of alle 75 inwoners van Dingle buitelen over haar heen als gretige puppy’s. Iedereen wil iets van haar. Behalve Oscar. Die vertrouwt het zaakje niet. Hij besluit heel ver bij haar uit de buurt te blijven, maar ontdekt dat hij elke dag weer iets slechter zonder haar kan.

Lotte Kok
Het boek Skydancer is geschreven door Lotte Kok (1996). Ze wordt gezien als een aanstormend literair talent dat al menig podium veroverde. Ze won de Kunstbende Taal als spoken-wordartiest en werd door Hebban uitgeroepen tot een van de grote talenten van haar generatie.

Het boek Skydancer is onder meer bij Bol.com verkrijgbaar.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *