Een vijfgangen menu met alleen maar frikandellen

Frikandel speciaalVia Jelmer de Boer werden we (Snacknieuws) uitgedaagd om ons laatste avondmaal te delen. Dat klinkt wat luguber maar na wat overdenkingen kan ik er iets heel moois van maken. Voorwaarden die ik meekreeg: het moet uit vijf gangen bestaan en binnen drie uur opgegeten kunnen worden. Mijn insteek bij dit diner is: het moet een maal zijn dat bol staat van de frikandellen. Maar is het mogelijk om een vijfgangendiner te maken met met als hoofdingrediënt frikandellen?


Advertentie


Gang 1 – Voorgerecht – Frikandellenvlaai
Frikandellen vlaaiDoor mijn schoonfamilie in Limburg ben ik inmiddels ook verslaafd geraakt aan vlaaien. Ik wil dus aftrappen met een vlaai. Een frikandellenvlaai wel te verstaan. Ik hou het rustig en begin met een puntje. Er komen nog vier gangen aan.

DrankjeCheeseburger wijn. Cheeseburger en wijn zijn een vreemde combinatie. Maar frikandellen en vlaai zijn ook geen alledaagse combinatie.

Gang 2 – Soep – Frikandellensoep
Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar frikandellensoep bestaat. Het is een ding. Ik zou dit graag nog eens willen proberen dus is dit het juiste moment. Het is tenslotte mijn laatste avondmaal. Als ik het recept zo lees is het meer tomatensoep met stukjes frikandel. Dat zal wel aardig smaken.

Drankje – Sla ik even over. Mag dat niet? Stop dan maar een rietje in mijn frikandellensoep.

Gang 3 – Warm voorgerecht – Frikandellenpizza
Pizza frikandel speciaal
Als warm voorgerecht eet ik een paar punten van de frikandellenpizza. Liefst met curry, mayo en uitjes. Italianen zullen deze pizza nog meer haten dan een pizza Hawaii, maar ik zie het als een mooie kans om nog wat extra frikandellen te eten.

Drankje – Pizzabier. Pizzabier is zo’n creatie waarbij twee perfecte dingen gecombineerd worden. Dat kan alleen maar fout aflopen. Toch ben ik erg benieuwd naar de smaak.

Gang 4 – Hoofdmaal – Catamaran
Patat Oorlog met frikandelIk hoop dat er even wat tijd is om op adem te komen. Want nu ga ik voor de Catamaran, twee frikandellen met in het midden een portie friet. Gezien de voorgaande drie gangen neem ik een normale portie (dus geen XXL frikandellen) maar dan wel weer met heel veel uitjes, curry en mayo. Het maakt nu toch niet meer uit.

Drankje – Biermilkshake. Bij een vette hap (ja, dat waren de twee voorgerechten ook) past een milkshake. Aangezien ik in de lijn willen blijven van het pizzabier en de cheeseburger wijn ga ik voor een biermilkshake.

Gang 5 – Toetje – Frikandellenijs
FrikandelijsAls toetje en mooi einde van dit frikandellenmaal ga ik voor frikandellenijs. Dit ijs werd bedacht door de Utrechtse ijssalon Roberto Gelato.

DrankjeBen & Jerry’s bier. IJsmerk Ben & Jerry’s heeft dan weer bier uitgebracht. De “Salted Caramel Brownie Brown Ale” is met 6,3% een mooi afsluiter.

Nu ik mijn vijfgangendiner heb gedeeld mag ik de bal weer doorgeven. Ik ben erg benieuwd wat Ginny, Roger en Culisjors zouden eten. Dus gaan jullie de uitdaging aan?

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *