Eetkampioen eet 63 hotdogs tijdens Nathan’s Hot Dog Eating Contest

Tijdens de bekendste eetwedstrijd ter wereld, Nathan’s Hot Dog Eating Contest, heeft Joey Chestnut 63 hotdogs op weten te eten. Hij had daar slechts tien minuten voor nodig. Dat is overigens ver onder zijn record van 76 stuks dat hij vorig jaar tijdens dezelfde wedstrijd haalde.

40 hotdogs bij de vrouwen
Daarmee wint de eetkampioen naast een mooi geldbedrag ook de mosterdkleurige kampioensgordel. Het was de vijftiende titel voor de Amerikaan. Bij de vrouwen won Miki Sudo, die vorig jaar door een zwangerschap niet mee kon doen. Het lukte haar om 40 hotdogs soldaat te maken in 10 minuten. Daarvoor krijgt zij, naast een eveneens mooi geldbedrag een roze kleurige kampioensgordel.

4 juli
Traditiegetrouw wordt de Nathan’s Hot Dog Eating Contest altijd gehouden op 4 juli, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. Zo’n twintig deelnemers nemen het tegen elkaar op om te bepalen wie dat jaar met de titel naar huis gaat. Tegenwoordig zijn er diverse voorrondes nodig om te bepalen wie er mee mogen doen omdat het binnen de eetwedstrijden een prestigieuze eetwedstrijd is.

Bekijk een zeven minuten durende video van de wedstrijd:

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *