Eten we binnenkort uit recyclebare frietbakjes?

Stefan Devoldere en Kim Herman gaan de strijd aan met de plastic afvalberg die ontstaat na het eten van een paar snacks. Als eigenaren van frituur Vollenbak uit Merendree weten ze als geen ander hoeveel bakjes er doorheen gaan. Daarom hebben ze herbruikbare eetbakjes bedacht.

Saus, friet en snack
Het is de bedoeling dat het bakje komende zomer op festival geïntroduceerd zullen worden, daarna volgen hopelijk cafetaria’s. Het idee om herbruikbare bakjes te maken ontstond een paar jaar geleden. Het stel heeft ook een frietkraam en stond op een festival. Wie bij een kraam iets te eten haalt komt handen te kort: saus, friet, een snack waar moet het allemaal gelaten worden? Zo ontstond er een bakje met vakjes voor friet, saus en een snack.

200.000
Door de hard plastic drinkbekers kwam het idee om het bakje van verhard kunststof te maken. Zo is het bakje makkelijk in gebruik en herbruikbaar! De bedenkers hebben inmiddels een patent op hun uitvinding. Er zijn 200.000 herbruikbare bakjes geproduceerd die ingezet kunnen worden tijdens evenementen. Naast friet is het bakje ook te gebruiken voor diverse andere gerechten zoals nacho’s of spaghetti.

Kijk voor meer informatie op: www.vollenbakverantwoord.com.

Een bakje gemaakt van hard plastic. Foto afkomstig van vollenbakverantwoord.com.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *