Frikandel gemaakt van krokodil
Een kroket is met van alles en nog wat te maken. Maar bij een frikandel denken we toch vaak aan (een combinatie van) kippenvlees, varkensvlees of paardenvlees. Een frikandel van krokodil, dat is toch even heel iets anders.
Maar niet voor Albert Seghers. Hij at vijftien jaar geleden in Thailand voor het eerst krokodillenvlees. Speciaal voor frikandellendag besloot Albert een frikandel te maken van het vlees van een krokodil. De uitdaging zat hem vooral in het op de kop tikken van een portie krokodillenvlees. In Nederland mag je gewoon krokodillenvlees eten, mits je een flinke portemonnee hebt. Want het vlees is niet goedkoop.
Voor de frikandel gebruikt Albert een stuk van de rug van de krokodil. Hij voegt in poedervorm wat knoflook, koriander en gember toe en maakt dan rolletjes die worden gekookt. Volgens Albert smaakt de krokodillenfrikandel naar kip, maar ook naar vis.