Frikansaus: saus voor frikandellen

FrikansausZoals de naam doet vermoeden is Frikansaus een saus voor frikandellen. Frikansaus is niet nieuw, toch kent maar een beperkt gedeelte van de Nederlandse snackers de saus. De saus van leverancier Oliehoorn is eerder in productie geweest en was toen vooral in het oosten van het land populair.

Facebook
Er werd een Facebookpagina opgericht om de Frikansaus terug te krijgen. Oliehoorn deed de belofte dat de saus bij 5000 likes weer in productie genomen zou worden. En jahoor, de likes kwamen ineens binnen waarna de saus waarschijnlijk vanaf september weer beschikbaar is. Tijd voor Snacknieuws om de saus eens goed te testen want wat staat Nederland te wachten?

Frikande met frikansaus

Ingrediënten
Wat zit er in de Frikansaus? Eigenlijk is de saus een combinatie van frietsaus en curry, doe er wat speciale kruiden bij en u heeft de Frikansaus.
Structuur
De Frikansaus is vrij dik. Zo dik dat het wat lastig uit de tube komt.
Geur
De saus heeft geen dominante geur maar ruikt een vleugje naar azijn.
Kleur
De saus heeft een roze kleur vergelijkbaar met whiskeysaus.
Smaak
De smaak, het belangrijkste van een saus. De saus is een combinatie van zoet (frietsaus), pittig (curry) en een vleugje tomaat. Is het een vervanger voor mayo/curry? Nee, dat niet. Maar wel een mooie uitbreiding van het assortiment. Er zullen heel wat frikandellen Frikansaus over de toonbank gaan.

Conclusie
Is dit een saus voor frikandellen? Jazeker, de Frikansaus pas prima bij een frikandel. Maar zou ook niet misstaan op een hamburger, worstje of frietje. Het Snacknieuws testpanel gaf als suggestie om de naam, die op zich lekker bekt, te veranderen in snacksaus. Want de naam Frikansaus doet de saus eigenlijk te kort.

Frikansaus

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Frikansaus: saus voor frikandellen

  1. in de Jaren 1966 heb ik kunnen genieten van een broodtje frikadel met uien en een zwarte sause er overheen. ik tracht er achtwr tekomen waar ik deze sause kan krijgen of hoe het gemaakt wordt. ik zit namelijk niet meer in nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *