Gezondere hotdog is net zo lekker
Goed nieuws: wetenschappers hebben een manier gevonden om hotdogs gezonder te maken. Wetenschappers van de Universiteit van Guelph in Canada hebben een manier gevonden om een deel van het verzadigd vet (het slechte vet dat leidt tot verhoogd cholesterol en het risico op hart-en vaatziekten vergroot) van hotdogs te verwijderen.
Verzadigde vetten vervangen
De gezondere hotdog is gemaakt van een mengsel van ethylcellulose en plantaardige olie. Alejandro Marangoni, die food and soft materials science studeert aan de Universiteit van Guelph zegt dat ethylcellulose de helft van de verzadigde vetten kan vervangen in rundvlees hotdogs zonder dat dit ten koste gaat van de smaak of textuur. Een geweldige uitvinding dus!
Dit is natuurlijk geweldig nieuws, echter is het logisch dat de maker ervan beweert dat de smaak en textuur hetzelfde zijn gebleven. Verder onderzoek hiernaar zal vast uitwijzen of dit ook het geval is. Hoe dan ook, de techniek staat voor niks!