Gorija-burger is de beste burger van de Benelux
Mitch Kramer en Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co uit Amsterdam hebben met hun Gorija-burger de beste vlees hamburger van de Benelux gemaakt. In de plant based categorie won The Set Me On Fire Burger van Roland en Audrey Biermans van Vitam Catering Bovag uit Bunnik.
Juryvoorzitter van de Best Burger Benelux 2020 was Pierre Wind. ‘Ongekend, wat een smaak en uitstraling’ sprak hij over de twee winnende creaties. De deelnemers moesten naast Pierre Wind ook de rest van de vakjury overtuigen: Alexandra Dirand (exportmanager Ballymaloe), Kevin Ross (Ellis Gourmet Burgers), Ron Simpson (Avocado Show) en Yossi Eliyahoo (The Entourage Group).
Ingrediënten
De Gorija burger won ook al eerder dit jaar op de Horecava. De ingrediënten van deze burger zijn twee kleine steamsbuns met een patty van Nederlands dry aged rib eye en Japans Wagyu, belegd met een crumble van paarse tortilla’s en nori, in yuzu gepekelde rode ui zoetzure komkommer, mini bok choy en bulgogi pulled pork. De pulled pork gestoofd in een bulgogi marinade met gerookte buikspek stukjes welke zijn gegaard in Mexicaanse rode pepersaus. Witte saus gemaakt op basis van Jarritos limoensap en manuka honing met Japanse roze gember en limoen zest en rode saus op basis van Gochujang paste. Met zo’n indrukwekkende lijst aan ingrediënten kan er alleen maar gewonnen worden.
De vijf deelnemers eindigde in de volgende volgorde in de categorie Meat:
- Ter Marsch & Co uit Amsterdam – Gorija-burger
- La Chapelle uit Genk – de Rollin Stoned Burger
- M’n zusje uit Drachten – De Friesian Burger
- Het Spaanshuis uit Tervuren – The Original Burger
- Social Kitchen uit Wevelgem – Inglewood Burger
Er was ook een categorie voor plantaardige hamburgers. Daar zag de uitslag er als volgt uit:
- The Set Me On Fire Burger – Vitam Catering Bovag uit Bunnik
- De Daltons uit Voorthuizen – The Wicker
- Dr. Plant uit Leeuwarden – The Yellow Cab Burger
- The Pistache Streetfoodbar – Fusion Fiësta burger
- Deelnemer 5 kon helaas door corona niet meedoen.
De winnaars kregen naast de roem en een beker voor 750 euro aan producten van LA Streetfood.