Snacknieuws test luxe kroketten van Vanreusel

Groot
Bij het openen van de doos met kroketten valt direct de grootte op. Het zijn kroketten van 100 gram. Een normale kroket uit de supermarkt is 70 tot 80 gram. In de Horeca verkoopt men vaak grotere kroketten. Als we verder kijken zien we dat elke kroket er net even anders uitziet, alsof ze met de hand zijn gemaakt. Dit versterkt het ambachtelijke gevoel. De kroketten hebben een grote paneerkorrel. Het maakt de kroketten zeer krokant, maar daarover later meer.
Bij het openen van de doos met kroketten valt direct de grootte op. Het zijn kroketten van 100 gram. Een normale kroket uit de supermarkt is 70 tot 80 gram. In de Horeca verkoopt men vaak grotere kroketten. Als we verder kijken zien we dat elke kroket er net even anders uitziet, alsof ze met de hand zijn gemaakt. Dit versterkt het ambachtelijke gevoel. De kroketten hebben een grote paneerkorrel. Het maakt de kroketten zeer krokant, maar daarover later meer.

Draadjesvleeskroket
Door de grootte moeten de kroketten acht minuten in het vet. Dat lijkt een eeuwigheid, maar geeft ons de tijd om alle sauzen recht op tafel te zetten. Na acht lange minuten gaat het piepertje en mag het mandje omhoog. Daar zien we vier mooie donker bruine kroketten. We beginnen met de draadjesvlees variant. De korst is dik en krokant. Het is even goed snijden om de kroket doormidden te krijgen. In de binnenkant zien we een stevige ragout met stukjes en draadjes. Uiteraard gaat het om de smaak en ook die is prima. Je merkt aan alles dat het hier om een luxe kroket gaat, niet om een dertien in een dozijn variant.
Door de grootte moeten de kroketten acht minuten in het vet. Dat lijkt een eeuwigheid, maar geeft ons de tijd om alle sauzen recht op tafel te zetten. Na acht lange minuten gaat het piepertje en mag het mandje omhoog. Daar zien we vier mooie donker bruine kroketten. We beginnen met de draadjesvlees variant. De korst is dik en krokant. Het is even goed snijden om de kroket doormidden te krijgen. In de binnenkant zien we een stevige ragout met stukjes en draadjes. Uiteraard gaat het om de smaak en ook die is prima. Je merkt aan alles dat het hier om een luxe kroket gaat, niet om een dertien in een dozijn variant.

Rundvleeskroket
De volgende portie staat klaar met vier rundvlees kroketten. Gelukkig duurt het wachten dit keer niet zolang want we waren bezig met de draadjesvleeskroket. De rundvleesvariant heeft dezelfde krokante korst. Qua uiterlijk aan de buitenkant zijn de kroketten ook bijna identiek. Maar van binnen is de ragout een stuk fijner en romiger. Ook deze kroket valt goed in de smaak. Omdat we met meerdere mensen testen vraag ik wat de favoriet is. Na een korte rondvraag blijkt de score licht in het voordeel van de rundvleeskroket te zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar de draadjesvlees kroket omdat daar meer structuur in zit.

Conclusie
Deze kroketten zijn onderscheidend door de grote, de vorm, de ingrediënten en de beperkte beschikbaarheid. Ze zullen namelijk alleen voor cafetaria’s en eetgelegenheden beschikbaar zijn. Elke horecaondernemer die onderscheidend wil zijn heeft een luxe kroket nodig. Dat maakt deze luxe kroketten van Vanreusel een mooie aanvulling op het assortiment van een ieder. Kijk voor meer informatie op de website van Vanreusel.
Deze kroketten zijn onderscheidend door de grote, de vorm, de ingrediënten en de beperkte beschikbaarheid. Ze zullen namelijk alleen voor cafetaria’s en eetgelegenheden beschikbaar zijn. Elke horecaondernemer die onderscheidend wil zijn heeft een luxe kroket nodig. Dat maakt deze luxe kroketten van Vanreusel een mooie aanvulling op het assortiment van een ieder. Kijk voor meer informatie op de website van Vanreusel.