Eierbal (https://www.aaierbal.nl)

Groningen kiest beste eierbal

Eierbal (https://www.aaierbal.nl)De eierbal is vooral in Groningen een ding. Zo’n ding dat het eerder dit jaar tot cultureel erfgoed werd gebombardeerd. logisch dus dat er een wedstrijd is om de beste eierbal van Groningen te zoeken. Of zoals ze dat in Groningen zo mooi zeggen: aaierbal. Afgelopen weekeind was de Grote Groninger Eierbaltest.Bitterbal met ei
Voor wie het even niet weet: een eierbal is een ei met een ragout laag en een krokante korst gemaakt van paneermeel. Het geheel gaat daarna in de frituurpan. Dus eigenlijk een bitterbal met ei.

Vakjury en publiek
Tijdens de wedstrijd was er een prijs van de vakjury en eentje van het publiek. De vakjury koos voor de bal van cafetaria Koning aan de Bedumerweg. het publiek gaf de voorkeur aan de eierbal van Kwalitaria Jolie aan De Beren. De vijf deelnemende ballen werden getest op knapperigheid van de paneerlaag en de smaak en textuur van het ei en ragout.

De Eierbaltest is een initiatief van De Smaak van Stad, een website over eten en drinken in Groningen, en HanzeMag, een studentenmagazine.

Eierbal (https://www.aaierbal.nl)
Een Eierbal bestellen? Kijk dan eens op: https://www.aaierbal.nl/webshop/aaierbaltray-6-eierballen/.

Deel dit snacknieuws op:

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *