Hamburgers die niet oud worden is een grote hoax

Hamburger die niet ouder wordt?Iedereen heeft er een keer over gehoord: hamburgers van McDonald’s die jarenlang ergens gelegen hebben zonder te beschimmelen. Een vreemd verhaal, wie gaat er nou een hamburger maanden bewaren en er iedere dag een foto van maken? En is dit waarheid of fictie?

Beschimmeling VS uitdroging
De websites die beweren dat de hamburgers niet beschimmelen zoeken vaak oorzaak bij de ongezonde aard van de hamburgers. Het is het bewijs dat fastfood slecht is. Wij van Snacknieuws weten wel beter. De hamburgers lijken niet te beschimmelen maar in werkelijkheid drogen de hamburgers vooral uit wat de beschimmeling tegen gaat. Worden de hamburgers in een vochtige omgeving bewaard dan zullen de burgers sneller en meer beschimmelen. Is de burger in een droge omgeving bewaard dan zal er zeer weinig tot geen schimmel op de burger te ontdekken zijn. We kunnen dus wel stellen dat hamburgers dus wel degelijk oud worden, maar misschien niet beschimmelen. Het niet ouder worden van hamburgers is dus één grote hoax.

Gebakken en zout gaan proces tegen
Editie NL
nam de proef op de som en bewaarde een halfjaar lang een hamburger. Wat blijkt, de hamburger is wel degelijk uitgedroogd en aangetast. Professor Marcel Zwietering, die deskundige is op het gebied van voedselkwaliteit en veiligheid en hamburgers van zes maanden oud zegt dat als je vlees heel droog maakt, het in ieder geval niet micro-biologisch bederft. Daarnaast blijft een gebakken hamburger, die ook nog eens zout bevat, lang goed. Het broodje waar de burger op zit is ook geheeld uitgedroogd. Dat is dus een bevestiging van onze bevindingen.

Volgens de professor is een hamburger van 14 jaar oud nog best te eten. Vraag is of het verstandig is. Op het kantoor van Snacknieuws blijft er in ieder geval nooit een burger langer dan een half uur liggen.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Hamburgers die niet oud worden is een grote hoax

  1. Altijd al geweten dat het onzin is. Al die vegetariers en tofu gekken laten ons gewoon graag gras eten. Geef mij maar een burger. ook als die een paar maanden oud is. alles liever dan gras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *