Hamburgers moeten 40% meer kosten

Hamburger met baconDe prijs voor hamburgers is te laag, de prijs moet eigenlijk 40% hoger zijn. Dit blijkt uit onderzoek van van milieuadviesbureau CE Delft in opdracht van Natuur & Milieu. De productie van vlees zorgt voor mileuschade en gevolgen voor het klimaat.
Burgers, kip en varkensvlees
Echter worden deze zaken niet doorberekend in de verkoopprijs van hamburgers of ander vlees. Als dit wel gedaan zal worden dan stijgt de prijs van hamburgers met 40 %, kippenvlees met 26% en varkensvlees zelfs met meer dan 50%!

Jaarlijks zorgt de vleesconsumptie/productie voor een maatschappelijke kosten post van 4,5 miljard.

Deel dit op

Meer vet nieuws

Mayochup

Mayonaise + Ketchup = Mayochup

Onlangs lanceerde Heinz in diverse Arabische landen Mayoketchup. Alsof het olie was doken de Amerikanen op de saus. Een combinatie van mayonaise en ketchup dat zagen de Amerikanen wel zitten.

Snacknieuws test lenteburger en kroket van Kwalitaria

Met een Kwalitaria op zo’n 50 meter van het kantoor probeer ik zo’n beetje iedere nieuwe snack van de keten. Dus als er een nieuw seizoensmenu is dan zoek ik de lekkerste snacks uit en die ga ik proberen. Dit keer koos ik voor de lenteburger en lentekroket van het lentemenu.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *