Het assortiment van Coertjens onder de loep genomen

Coertjens AssortimentOnlangs ontvingen we een prachtig pakket met producten van Coertjens. Accountmanager John Beumer vertelde enthousiast over het assortiment en de toepassingen. De producten zijn van een hoge kwaliteit, verpakt in blik en daardoor lang en ongekoeld houdbaar en makkelijk te recyclen zijn. Maar we beginnen bij het begin.

Theo Coertjens start op verzoek van een plaatselijk friturist in 1957 met het produceren van worsten, een soort knakworst. Het van origine Vlaamse Coertjens richt zich op horeca, cateringbedrijven en distributieketens in België, Nederland maar ook ver buiten de landsgrenzen. Het assortiment betreft dus vaak grote verpakking die bij de groothandel verkrijgbaar zijn. Sommige producten zijn ook verkrijgbaar bij ketens zoals Jumbo.

Coertjens Assortiment

Worsten
Coertjens is van origine een meesterslager. Een flinke keuze aan worsten mag daarom niet ontbreken in het assortiment. Naast de grootverpakkingen van Maxi hot dogs, American hot dogs en Hippo hot dogs zijn er ook nog Strasbourgworsten, Frankfurters, kippenworsten en voor bij de borrel aperitiefworstjes.

Een nieuw deel in de lijn zijn de worsten van Theo, uiteraard een verwijzing naar Theo Coertjens. De hot dogs zijn er in drie varianten: rundvlees en kip, alleen rundvlees of alleen kip. De worsten van Theo zijn dus allemaal vrij van varkensvlees en daarmee heeft Coertjens dus ook Halal hot dogs in het assortiment.

Coertjens Theo

Stoofvlees
Maar ook klassiekers zoals stoofvlees vallen onder het assortiment van Coertjens. De blikken stoofvlees hebben Coertjens groot gemaakt. Het is een gerecht waar de leverancier met recht trots op is en bij menig cafetaria op de menukaart prijkt. De smaak is dan ook heerlijk mals en het lijkt ondanks dat het uit blik komt vers gemaakt te zijn. Coertjens is met hun stoofvlees dan ook marktleider in Nederland en België. En heeft het bedrijf stoofvlees verheven tot een Europees gerecht.

Maar ook
Met kippenragout, gehaktballen, balletjes in tomatensaus, gehakt bolognese, boeuf bourguignon, babi pangang en zoetzure saus heeft Coertjens nog veel meer in het assortiment dat als basis kan dienen voor een heerlijke maaltijd.

Onderscheidend
Voor ieder product dat Coertjens in het assortiment heeft hebben ze serveertips. Een cafetaria of restaurant haalt met Coertjens dus niet zomaar een product in huis maar een manier om zich te onderscheiden. En dat gaat veel verder dan gewoon een broodje hot dog want tussen de serveertips staat een Dürüm met hot dogs, friet met als topping chili sin carne, een pizza met als stukjes hot dogs of de Vlaamse friet klassieker: een Julientje (friet, satékruiden, stoofvlees, viandel, mayonaise en gebakken ajuintjes).

Coertjens Gehaktbal

Coertjens Durum

 

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *