Patat / friet

Het grote smaakverschil in mayonaise uitgelegd

Mayonaise lijkt simpel — een sausje van olie, ei en zuur — maar waarom smaakt de ene soort zoveel beter dan de andere? In deze video duikt culinary scientist Ethan Chlebowski in de wondere wereld van mayo. Hij vergelijkt verschillende merken én drie zelfgemaakte versies om te ontdekken waar die grote smaakverschillen vandaan komen. Van de juiste verhouding tussen emulsifiers tot de perfecte hoeveelheid water: dit is mayonaise op een wetenschappelijk smaakniveau.

Deel dit op

Meer vet nieuws

Wendy's - Wednesdays Logo

Wendy’s komt met speciaal menu voor nieuwe seizoen Wednesday

De Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s en Netflix slaan de handen ineen voor een duistere samenwerking. Ter ere van seizoen 2 van de populaire serie Wednesday brengt Wendy’s een speciale maaltijd op de markt: de Meal of Misfortune.

Kwalitaria Zomer Special 2025

Snacknieuws test de Zomer Burger en Pulled Chicken Special van Kwalitaria

De zomer is begonnen en dat betekent dat Kwalitaria opnieuw een aantal populaire seizoenssnacks op het menu heeft gezet. Bekende favorieten maken hun comeback — en wij namen de proef op de som met twee opvallende specials: de Zomer Burger en de Zomer Pulled Chicken Special.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *