Het nieuwe wereldrecord barbecuen staat op 80 uur
Meer dan 3 dagen achter elkaar stond de Amerikaan Jan Greeff achter de BBQ. Met bloed, vlees en kolen wist de 29-jarige topper een nieuw wereldrecord in de wacht te slepen. Hij verpletterde het vorige record met maar liefst 18 uur. En dat is een fenomenale wereldprestatie. Maar wat grillde hij eigenlijk allemaal in die 80 uur?
Flinke kluif
Nadat de kolen flink op temperatuur kwamen, kon het vlees op de BBQ voor het nieuwe wereldrecord. Na 80 uur was het resultaat: 1.000 hotdogs, 104 stukken kip, 558 hamburgers en 526 worstjes. En de groente? Nou, als u dat echt wilt weten: Jan bakte nog 200 maïskolven voor de liefhebbers. Toeschouwers konden gratis eten van al het vlees. En de restjes (de maïskolven waarschijnlijk) gingen naar liefdadigheidsinstellingen. Denkt u zich eens in dat u zelf 80 uur achter de BBQ zou staan, wat zou u dan allemaal willen barbecuen?