Hoe kan ik zelf een frikandel maken?

Zelfgemaakte frikandelZelf een frikandel maken is niet zo moeilijk. U moet alleen weten welke ingrediënten u nodig heeft. Ja, naar de snackbar gaan is nog steeds sneller. Maar wat is er nou leuker om zelf een snack in elkaar te bereiden en die vervolgens op te eten?

Ingrediënten zelfgemaakte frikandel
Michael Boerop laat in een instructievideo op YouTube zien hoe hij frikandellen maakt. Op zijn YouTube kanaal maakt Michael nog een divers aantal andere snacks. Voor de zelfgemaakte frikandellen gebruikt hij de volgende in7grediënten: 250 gram rundergehakt, 250 gram varkensgehakt, 250 gram kippengehakt, 3 theelepels peper, 3 theelepels zout, 1 1/2 theelepels komijn, 1 theelepel koriander, 1 theelepel gemberpoeder, 1/4 theelepel nootmuskaat, 2 theelepels mosterdpoeder, 1 stukje foelie, 1/2 theelepel kardemon, 1/2 theelepel chilipoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 5 eetlepels ketjap manis, 2 uien, 6 eetlepels paneermeel en 2 eieren.

Instructievideo
Bekijk hieronder de instructievideo en zie stap voor stap hoe u zelf een frikandel kunt maken.

PVC buis
Het mooie aan de video is dat het geen gelikte chefkok is die ingewikkelde handelingen uitvoert. Nee, dit is een video waardoor we zelf ook frikandellen kunnen maken. Iedere handeling krijgt een goedkeurend duimpje van de frikandellenkok. En geheel in de “doe-het-zelf” stijl gebruikt Michael een PVC buis om de frikandellen te vormen. Prachtig toch?

Hopelijk is de aandacht die Michael in de video stopt ook terug te proeven in de zelfgemaakte frikandellen.

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “Hoe kan ik zelf een frikandel maken?

 1. Hallo,
  De buis voor het maken van de Frikandellen heb ik gemaakt van een fietspompje. Dan zijn ze wel iets dunner, maar dan mag ik er één meer van mijn vrouw.
  Heerlijk dit recept.

  Met vr.gr.
  Henk Veer
  Zelhem

 2. Waarom zo moeilijk met met zo’nu PVC pijp pak een linnen spuitzak, bij iedere slagers of bakkersgroothandel te koop.
  Als er zulke dikke spuitmondjes zijn gebruik je die. Of anders een flinke punt van de spuitzak knippen ter dikte van een frikadel..Op het aanrecht of snijplank spuisten snijden e voila….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *