Jubileum voor Kapsalon

Kapsalon - de snack van 1800 calorieënDe Kapsalon bestaat tien jaar! De Kapsalon die tien jaar geleden in Rotterdam werd bedacht is inmiddels uitgeroeid tot cultureel erfgoed. Er zijn zelfs verkiezingen voor de beste en lekkerste Kapsalon en er zijn allerlei varianten bedacht zoals een broodje Kapsalon en een vegetarische Kapsalon.


Advertentie


Hoe is de Kapsalon ontstaan
De Kapsalon werd in 2003 bedacht door de voormalig eigenaar van de Rotterdamse shoarmazaak El-Aviva, Derwis Bengü. Derwis werd gevraagd door het personeel van de nabijgelegen kapsalon Tati om een maaltijd te bereiden waar alles in zit: een beetje friet, shoarma, sla kaas en saus. De Kapsalon was geboren.

Wat maakt de Kapsalon zo’n succes?
Zoals aangegeven bestaat de Kapsalon uit een bak met shoarma of kebab, friet, sla, kaas en knoflooksaus. Het bevat dus van alles wat, een mix van verschillende smaken en culturen. Met zijn 1800 calorieën is de snack een ideale maagvuller voor tussen de middag of na een kater. Iedereen die een Kapsalon eet kan er weer even tegenaan. Geen wonder dat de snack veelvuldig over de toonbank gaat tijdens Carnaval.

Vegetarische Kapsalon
In tien jaar zijn er al meerdere varianten van de Kapsalon bedacht. Het moge duidelijk zijn dat de kapsalon met zijn 1800 calorieën niet voor iedereen is weggelegd. Om maar te beginnen bij personen die aan de lijn doen of vegetariërs. Goed nieuws want er is een vegetarische kapsalon bedacht, de zogenaamde Kap Karma. De vegetarische kapsalon bevat 788 calorieën, drie keer zo weinig als de 1800 calorieën van een normale Kapsalon.

Broodje Kapsalon
Wat krijgt u als u de zilverfolie bak vervangt door een broodje? Juist, een broodje Kapsalon. Fastfoodketen Any Time kwam op dit geniale idee en het broodje werd in ieder geval op de redactie van Snacknieuws goed ontvangen

Chips KapsalonChips Kapsalon
Zelfs chipsfabrikanten willen een graantje meepikken van de populaire snack. De Aldi verkoopt chips met Patatje Kapsalon smaak. We weten niet hoe deze chips smaken, waar we denken naar Kapsalon! Al deze variaties hebben het succes van de Kapsalon alleen nog maar groter gemaakt.

In 2011 werd er een comité aangesteld om de Kapsalon te promoten en duidelijk te maken dat de oorsprong van de snack in Rotterdam ligt. De tien jaar oude Kapsalon is voorlopig nog niet op zijn hoogtepunt want de snack zou zelfs in Amerika worden verkocht, het station van Rotterdam heeft als bijnaam Kapsalon gekregen en de snack zou volgens het comité een standbeeld verdienen. Het einde van de Kapsalonhype is dus nog niet inzicht!

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *