Kookboek voor snackliefhebbers
Kookboeken en snackliefhebbers gaan over het algemeen niet samen. Sabine Koning heeft echter een kookboek gemaakt met allerlei snackrecepten. Haar kookboek staat vol met guilty pleasures. Denk dan aan spareribs gemaakt met Jack Daniels, oreo-nutella-ijs, een kapsalon of een recept voor een zelfgemaakte Big Mac.
Om alvast een tipje van de sluier te lichten van het 170 pagina’s tellende kookboek mogen we het recept voor een zelfgemaakte Big Mac publiceren:
McDonald’s Big Mac
Eén van de eerste recepten die ik maakte toen ik net de Fastfood Friday rubriek op mijn blog had gelanceerd was de Big Mac van McDonald’s. De burger zelf is niet zo bijzonder, het draait natuurlijk allemaal om de saus. Na lang Googelen en een tip op Facebook, kwam ik erachter dat de Heinz Sandwichspread Tuinkruiden een goed ingrediënt zou zijn voor de saus.. En wauw, ik ben nog nooit eerder zo blown-away geweest bij het namaken van een bekende burger. Die sandwichspread doet het hem echt, vervang hem dus ook alsjeblieft niet in ‘mijn’ recept voor de Big Mac.
Ingrediënten (2 burgers)
- 2 hamburgerbroodjes
- 400 gram mager rundergehakt
- ½ ui
- 2 plakjes cheddar
- 1 augurk
- 1 handvol ijsbergsla
- peper en zout
Voor de Big Mac Saus:
- 2 eetlepels Heinz Sandwichspread Tuinkruiden
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 ½ theelepel ketchup
- ½ tl citroensap
- ¼ tl kristalsuiker
- Roer alle ingrediënten voor de Big Mac saus door elkaar en zet deze opzij terwijl je de burgers maakt.
- Doe het gehakt in een kom en voeg hier peper en zout naar smaak aan toe. Kneed het even door en vorm vervolgens vier grote, dunne burgers van het gehakt. Bak de burgers vervolgens in een beetje boter in een koekenpan gaar.
- Leg de hamburgerbroodjes 20 seconden in de magnetron zodat ze wat zachter worden. Snijd de broodjes vervolgens voorzichtig in drieën.
- Snipper de ui, snijd de ijsbergsla in reepjes en de augurk in dunne plakjes.
- Smeer een lepel saus op het onderste deel van het broodje. Leg hier een beetje ijsbergsla bovenop, gevolgd door een plakje cheddar en een hamburger. Verdeel een beetje ui en augurk over de hamburger en leg het middelste deel van het hamburgerbroodje hier bovenop.
- Smeer ook de middelste laag van het hamburgerbroodje in met een beetje saus gevolgd door ijsbergsla. Leg hier weer een hamburger bovenop en top af met ui en augurk. Maak het broodje af door het kapje er weer op te leggen. Serveer de Big Mac direct.
Het kookboek dat ook de naam Guilty pleasures draagt is onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 21,99. Een leuk cadeau voor de komende feestdagen. Misschien kunt u dan ook een keertje koken?