Biltong

BiltongIk ga vandaag Biltong proberen. Ik heb het pakje al een tijdje geleden van mijn dochter gekregen .Ze heeft Biltong leren kennen en leren waarderen in Zuid-Afrika waar het een mega populaire snack schijnt te zijn. Verder had ze nog de mededeling dat het zowel zout als gekruid was dus dat het me wel zou smaken.

Pimaricin
Achterop de verpakking staat Beef Biltong chilli slices. Ik lees ook het gebruik van pimaricin (schimmeldodend middel) en nog wat andere conserveringsmiddelen en gezien de alarmerende berichten over allerlei foute E-nummers in de media de afgelopen dagen is dat niet echt rustgevend. Maar voor Snacknieuws moet je wat over hebben, dus open met dat pak!

Kennismaking
Het is zeker zout, wat taai aandoend gekruid vlees waar u lekker op kunt kauwen. Oorspronkelijk zouden het reepjes vlees moeten zijn, maar dit pakje heeft vast een helse tocht overleefd onder barre omstandigheden daardoor zijn er voornamelijk kleine stukjes vlees overgebleven. Even een biertje erbij voor het doorspoelen. Jazeker, lekker gekruid! er liggen inmiddels veel droge kruiden op mijn bordje.

Achterzijde
Ik word er toch niet echt blij van als ik de rest van de ingrediënten bestudeer: onder andere aroma’s van bestraalde koriander en zwarte peper. Ik weet dus ook niet of het in Nederland officieel te koop is. Ik hou het maar bij die heerlijke Franse gedroogde worsten waar ik al jaren een fijn gevoel van over hou.

BiltongBiltong

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *