Friet

Leon&León friet met 30% minder koolhydraat-, calorie- en vetwaarden

Het werd aangekondigd als een revolutie op het gebied van friet. Het werd bij de aankondiging zelfs Frites 3.0 genoemd. Maar er moet gezegd worden dat de eerste koolhydraatarme friet van Leon&León wel eens al die beloften zou kunnen waarmaken.

Zoektocht
Er ging bijna acht jaar aan ontwikkeling aan vooraf. Het begon in 2012 toen de Nederlandse schrijver Leon de Winter te horen kreeg dat hij een lowcarb dieet moest gaan volgen. Dat zou het einde betekenen voor zijn favoriete snack: friet. Vanaf dat moment had hij een missie die hij samen met zijn neef en hartchirurg León Eijsman probeerde te vervullen. De heren begonnen een zoektocht naar koolhydraatarme frietjes.

30% minder koolhydraat-, calorie- en vetwaarden
De zoektocht leverde weinig op binnen het bestaande assortiment, waardoor de heren besloten om zelf friet te ontwikkelen. De koolhydraatarme aardappelen van het ras ‘Colomba’ bleken zeer geschikt te zijn. Daarvoor moesten de frieten nog wel omhuld worden met een geheel natuurlijke coating. Door deze coating is er geen extra zout nodig is. Omdat de friet ook speciaal ontwikkeld is voor de airfryer zijn de koolhydraat-, calorie- en vetwaarden van de friet tot wel 30% lager liggen dan bij andere merken.

De frietzakken van Leon&León zijn vanaf nu verkrijgbaar voor € 1,99 bij Albert Heijn. Voor het bereiden is dus ook een airfryer nodig.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *