Snacknieuws bezoekt het Burgerhuis in Hilversum

Burgerhuis hamburgerAls er een nieuw hamburgerrestaurant open gaat in onze thuisstad dan staan we te trappelen. We gingen daarom vol verwachting naar het Burgerhuis in Hilversum.

In het restaurant worden we hartelijk ontvangen. We bestellen eerst een portie bitterballen om daarna op ons gemak de kaart te bekijken. We krijgen uitleg over het systeem en maken contact met de enthousiastelingen achter het restaurant. Het hamburgerrestaurant is de eerste maar als het aan de oprichter ligt volgt er snel een franchise formule. Ze staan dus ook open voor een samenwerking met anderen om het concept verder te brengen.

Burgerhuis bitterballen

Build-Your-Own-Burger
Het Burgerhuis werkt volgens het build-your-own burger principe. Iedereen kan een burger samenstellen uit een enorme lijst aan ingrediënten. Het begint met het soort vlees MRIJ, Black Angus, Wagyu of Gasconne kalfsvlees. Maar ook is er een burger van vis, kip of vegetarisch. Dan komt de volgende keuze 150 gram (ladies burger), 200 gram (regular burger) of 250 gram (men burger). Dan volgt er een lijst met bijna 50 ingrediënten waarbij niets moet en alles mag. Onder de ingrediënten vallen broodjes, sauzen, sla, groenten, vleeswaren, kaas en ei. Ieder ingrediënt heeft een stuk prijs dus u kunt het qua smaak en prijs zo gek maken als u zelf wil.

Burgerhuis menukaart

Flexibiliteit
Geen burger is hetzelfde. Er zijn dus ook geen exacte afspraken over welke ingrediënten waar komen dit is vooral een kwestie van gevoel en ervaring. Kiest iemand twee soorten saus dan komt er waarschijnlijk eentje onder en eentje boven de burger. Uien komen boven een burger maar is er ook tomaat gekozen dan kan dat weer niet samen want dat gaat schuiven. Dan worden de tomaten onder de burger geplaatst. Deze manier van bestellen vraagt een grote flexibiliteit van de kok maar ook oplettendheid want geen burger is het zelfde.

Burgerhuis hamburger

Bestellen
We zoeken een leuke plaats in de kelder van het restaurant waar zo’n dertig plekken zijn. Met een pen in de aanslag vinken we aan wat we op de burger willen hebben. Het vraagt wat fantasie want welke ingrediënten passen bij elkaar en wat vind ik lekker? Een Angus van 250 gram, spek, ei, augurken, een brioche broodje, wat neem jij? Goed idee, die vink ik ook aan. Het resultaat is een fantastische creatie op maat gemaakt voor de besteller. We krijgen nog de tip dat de porties friet flink zijn en we er dus zeker samen van kunnen eten.

Prijzen
Voor ieder ingrediënt betaal je tussen de 50 cent en 5 euro (eendenlever).  Afhankelijk van de keuze kan het flimk oplopen. De Angus burger van 250 gram kost €13,95 kost, tel daar een broodje, twee sauzen, rucola van 50 cent per stuk bij op, augurken, uien en ei van 75 cent per stuk, vleeswaren van €1,50 en cheddar van €1,75 dat maakt totaal van één van de creaties €21,50 voor alleen de burger. Dit is een flinke prijs voor een hamburger. Uit de prijsstelling blijkt dat het Burgerhuis zich meer positioneert als een restaurant dan een fastfoodtent. Maar wat krijgen we voor deze prijs?

Mooie creaties
Na even wachten worden er twee mooie creaties gebracht met een flink portie friet. We hebben de juiste keuzes gemaakt naast dat het een lust is voor het oog smaakt het ons ook prima. De hamburger zijn rijkelijk voorzien van de eerder aangevinkte ingrediënten. Voor de burger zijn verse ingrediënten gebruikt dat merk je in de smaak. We genieten met volle teugen van de maaltijd en onder het genot van frietjes en een biertje vullen we onze buik.

Burgerhuis hamburger

Verbeterpuntjes
De heren achter het restaurant hebben duidelijk horeca-ervaring, toch zijn er wat kleine (opstart) aandachtspunten. De bitterballen hebben waarschijnlijk te lang in de frituurpan gezeten waardoor de korst van sommige stuk is gegaan. Ook blijkt op een van de burgers een ingrediënt vergeten te zijn. Na controle van de ingevulde menukaart (we hadden hiervan een foto gemaakt) blijken we voor beide hamburgers een ei te hebben besteld maar het zit maar op één van de burgers.

Al met al hebben we een prima ervaring en kijken we uit naar ons volgende bezoek. Hopelijk kunnen we binnenkort in meer steden van dit concept gebruik maken.

Kijk voor meer informatie over het Burgerhuis op hun website.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Snacknieuws bezoekt het Burgerhuis in Hilversum

  1. Als je zo’n flexibel concept wilt voor een (veel te dure) hamburger, dan moet je ook zorgen dat alle ingredienten erop zitten. Dat moet vanaf dag 1 goed zijn, dus ik zal hier nooit naar toe gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *