McDonald's Frankrijk hebruikbaar servies

McDonald’s gebruikt in Frankrijk herbruikbare bakjes

McDonald's Frankrijk hebruikbaar serviesMcDonald’s heeft in Frankrijk alle kartonnen bakjes en bekers vervangen door herbruikbare plastic bakjes en bekers. Met deze actie zal het afval dat de restaurants produceren flink verminderen.

Friet zal geserveerd worden in een rood herbruikbaar bakje, frisdrank of een milkshake wordt geserveerd in een glas, hamburgers in een afsluitbare bak en zelfs een salade zal vanaf nu verkrijgbaar zijn in een schaal. Na gebruik worden de gebruikte bakjes en glazen afgewassen en zijn ze beschikbaar voor de volgende klant.

McDonald's Frankrijk hebruikbaar servies

Complimenten van de president
De grootste drijfveer blijkt een nieuwe wetgeving te zijn in Frankrijk waardoor vanaf 1 januari 2023 fastfoodketens in het restaurant het eten moeten serveren in herbruikbaar servies. De aanpassing van McDonald’s wordt tot op het hoogste niveau toegejuicht. De Franse president Macron geeft McDonald’s een mooi compliment en hoopt dat andere landen volgen.

Nederland
Maar in Nederland zal het voorlopig niet zo’n vaart lopen. Volgens een woordvoerder van McDonald’s ligt de focus op de markt en regelgeving binnen Nederland. Er zijn diverse initiatieven om de totale afval productie te verminderen zoals het vervangen van plasticrietjes door karton en dat de plastic deksels op McFlurry’s zijn verdwenen. Deze aanpassingen leveren jaarlijks een besparing van 125.000 kilo plastic op.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *