McDonald’s Nederland gaat McPlant verkopen

McDonald's McPlantMcDonald’s heeft voor het eerst een plantaardige burger geïntroduceerd in Nederland: de McPlant. Deze plantaardige burger is gemaakt in samenwerking met Beyond Meat. 

Ingrediënten McPlant
McDonald’s verwacht dat deze nieuwe snack vooral aanslaat bij flexitariërs die interesse hebben in plantaardige producten. De McPlant bestaat uit een broodje met tomaat, sla, ui, augurk, cheddar, mosterd, sandwichsaus en ketchup. De plantaardige burger is gemaakt van erwteneiwit.

Annemarie Swijtink, Senior Director Brand Impact bij McDonald’s Nederland zegt over de McPlant: “We willen onze gasten graag kennis laten maken met alternatieven voor (rund)vlees. In onze strategie focussen we ons op het verder vergroten van ons plantaardig en vegetarisch aanbod om onze gasten meer keuze te bieden.”

Tot 1 november
De McPlant heeft in Nederland geen veganistisch of vegetarisch keurmerk maar is een optie voor mensen die minder vlees willen eten. De nieuwe snack is tot 1 november verkrijgbaar bij bijna alle Nederlandse McDonald’s restaurants.

McDonald's McPlant

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *