Mexican currywurst and frites

Oaxaca’s Great Little Fighter

Mexican currywurst and fritesDe redactie van Snacknieuws werd gevraagd of we een sauzentest wilden doen met twee nieuwe gerookte (smoked) sauzen van Gran Luchito. Wat is een snack zonder saus? Dus natuurlijk zeiden we ja.

Gran Luchito is de oorspronkelijke smaak van Mexico. De naam betekent “Grote kleine vechter”. Het product is gemaakt met de Pasilla Oaxaca chilli. Al generaties lang kweken en roken de lokale boeren deze chilli die uit de streek Oaxaca in Zuid Mexico komt.
Aan het door ons ontvangen pakket was duidelijk aandacht besteed; versierd met een originele gerookte chilli bevatte het pakket potjes chilli mayo en chilli ketchup. Ook de begeleidende website die bij deze Nederlandse introductie hoort is dik in orde: de aangeboden recepten zien er op het plaatje in ieder geval heerlijk en overtuigend uit.

Dus de hoogste tijd voor onze Snacknieuws sauzen test:

Chilli Mayo
Chilli Ketchup
Geur
beetje scherp
lekker naar rook
meer de ketchup hoek in
tomaat, pastasaus
Uiterlijk
mosterdkleur met pitjes
ingrediënten zie ik maar wat…
Structuur
dikke mayo met kruiden
dunner dan de mayo met kruiden
Smaak
romig , pittig past goed bij friet
pittiger dan de mayo , flink gekruid
lekker spicey doet het goed bij BBQ worst
Nabranden
jazeker wel!
echt wel!

Wij vonden de sauzen dus dik in orde. Na de test heb ik nog even op de site gekeken en heb ik gekozen om de Mexicaanse Currywurst met chilli ketchup te maken. Ik kan u verklaren om uw vingers bij op te eten.

Afgelopen week zijn deze sauzen officieel in Nederland geïntroduceerd en zijn vanaf nu uniek bij Albert Heijn te verkrijgen.

Gran Luchito saus

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *