McDonald's

Oude sausbakjes McDonald’s worden massaal ingeslagen

McDonalds menuPer 1 januari maakt McDonald’s in Nederland een ingrijpende verandering door: de vertrouwde plastic sausbakjes worden vervangen door milieuvriendelijkere frietzakjes. Deze beslissing is het directe gevolg van de SUP-wetgeving, gebaseerd op de Europese Single Use Plastic-richtlijn, die sinds 2021 geleidelijk wordt ingevoerd in Nederland. Het doel van de wet is het drastisch verminderen van het gebruik van wegwerpplastic.

Per 1 januari is het niet langer toegestaan om vormvast plastic te gebruiken, wat direct gevolgen heeft voor de populaire plastic sausbakjes bij McDonald’s. Een woordvoerder van McDonald’s bevestigde dat de nieuwe wet specifiek het gebruik van vormvast plastic verbiedt, maar er is een nuance: “In de sauszakjes zit ook plastic verwerkt, maar dat is een ander soort plastic en mag nog wel.” Dit betekent dat de wereldberoemde sauzen van McDonald’s nog steeds beschikbaar zullen zijn, maar ze worden nu geserveerd in een ander type verpakking.

Massaal inslaan van oude sausbakjes
Deze verandering heeft geleid tot een opmerkelijke reactie van het publiek. Met het nieuws van de aanstaande wijzigingen zijn mensen massaal de McDonald’s filialen binnengegaan om de laatste voorraden plastic sausbakjes in te slaan. Dozen gevuld met de vertrouwde bakjes gaan over de toonbank, waarbij klanten zich haasten om een laatste voorraad veilig te stellen.

Voorbeeld van nieuwe zakjes
Benieuwd naar de nieuwe zakjes? Op Snacknieuws hebben we de nieuwe zakjes uitbundig bestudeerd. Deze stap van McDonald’s markeert een positieve verandering in de richting van duurzaamheid en milieubewustzijn, maar of het net zo handig is als de kuipjes…

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *