McDonald's frietsauszakje

Zo zien de nieuwe sauszakjes van McDonald’s er uit

McDonald's frietsauszakjeMcDonald’s Nederland heeft recentelijk afscheid genomen van de vertrouwde plastic sausbakjes en heeft plaatsgemaakt voor milieuvriendelijkere sauszakjes. Deze ingrijpende verandering is rechtstreeks het gevolg van de SUP-wetgeving, gebaseerd op de Europese Single Use Plastic-richtlijn, die sinds 2021 gestaag wordt geïmplementeerd in Nederland. Snacknieuws heeft de verpakking verder onderzocht en voor jullie op foto gezet.

80 cent voor nieuwe zakje fritessaus
De nieuwe sauszakjes worden geproduceerd door Smilde Foods BV in Heerenveen, wat aantoont dat de verandering niet alleen gericht is op duurzaamheid, maar mogelijk ook op lokale betrokkenheid. De zakjes zijn verkrijgbaar voor 80 cent per stuk en bevatten 35 mililiter saus, evenveel als het bakje. De wijziging zit hem alleen aan de buitenkant, de inhoud is hetzelfde gebleven. Een zakje McDonald’s frietsaus is goed voor 304 Kcal en de houdbaarheidsdatum is vanaf de aanschafdatum zo’n 2 maanden. Via een voorgesneden opening aan de bovenkant kan de verpakking opengescheurd worden en gebruikt worden.

McDonald's frietsauszakje

Onhandig?
Kunnen we er nog veel meer over vertellen? Nee eigenlijk niet. Hoewel het misschien even wennen is voor trouwe McDonald’s bezoekers, staat de verandering in het teken van een groenere toekomst. Dippen in een bakje is verleden tijd; nu kunnen klanten genieten van hun favoriete sauzen in milieuvriendelijkere zakjes die wel weer minder gebruiksvriendelijk zijn. Gevolg is dan ook dat oude voorraden in bakjes gehamsterd worden. Maar zijn er oplossingen voor het niet meer kunnen dippen in een kuipje? Jazeker, knijp de saus over je frietjes uit of in de deksel van je hamburger. De transitie naar nieuwe verpakkingen is een stap in de richting van een duurzamere toekomst, waarin grote fastfoodketens actief bijdragen aan het verminderen van hun ecologische impact.

McDonald's frietsauszakje achterkant

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *