Overlastgevende ganzen verwerkt tot kroket

Vanaf volgende week verkoopt strandtent Beach Inn in IJmuiden een kroket gemaakt van gans. De ganzen zijn afkomstig van luchthaven Schiphol, waar de watervogel voor overlast zorgt en voor de vliegveiligheid neergeschoten wordt.

Vliegveiligheid
Na onderzoek kwam kunstenaar Rob Hagenouw er achter dat de gans niet gebruikt wordt voor voedselbereiding. Rob noemt het beschamend dat we dieren doden voor vliegveiligheid maar vervolgens niets met ze doen.

Kroket
De kunstenaar wilde de ganzen daarom nog ergens voor laten dienen. Rob Hagenouw geeft aan dat het nog niet makkelijk was. Hij wilde geen ganzenlever gebruiken omdat veel mensen er nare associaties mee hebben. Daarom is er uiteindelijk voor gekozen om de gans in een kroket te verwerken omdat daarbij de wildsmaak van de gans minder te proeven is. De kroket werd eerder verkocht tijdens een aantal zomerfestivals en is dus vanaf volgende week verkrijgbaar in IJmuiden.

Voor jou geselecteerd:

4 thoughts on “Overlastgevende ganzen verwerkt tot kroket

  1. Belachelijk om ganzen in een kroket te verwerken. Kunnen ze die onschuldige dieren niet beter verplaatsen naar een plek waar ze thuishoren? Nog beter is om Schiphol niet te laten groeien. De dieren zijn altijd de klos, bah!

  2. Tja, als ze toch al afgeschoten zijn kun je er net zo goed een lekkere kroket van maken. En scharrelbiologischer vlees dan dit is niet te krijgen lijkt me.

  3. Dood gaan deze ganzen toch wel dus beter dat er iets mee gedaan word dan dat ze worden wegegooid zonde joh
    neefje van rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *