Pizzeria bakt tweehonderd pizza’s voor de allerarmsten

De Belgische Pizzeria Aversa uit Tielt gaat tweehonderd pizza’s bakken op kerstavond voor gezinnen in armoede. De actie is bedacht door Jaspreet Singh die vanuit zijn geboorteland India vooral in zijn jeugd het niet altijd makkelijk had.


Advertentie


Tweehonderd pizza’s
De tweehonderd pizza’s zullen op 24 december tussen 16 en 20 uur gemaakt worden. Tweehonderd pizza’s helemaal gratis weg te geven. Om het geheel te coördineren wordt het Openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn ingeschakeld die tweehonderd tegoedbonnen zal verdelen onder de personen die dit het beste kunnen gebruiken.

Parijs
Het idee ontstond vorig jaar rond kerst toen het stel in Parijs was. Er bleken een hoop mensen zo weinig te hebben dat in een opwelling er twee winkelkarren werden gevuld met eten en dit werd uitgedeeld op straat. Nu volgt dus een actie in Tielt.

In zijn jongere jaren had de familie van Jaspreet het niet breed. Een pizza eten van een pizzeria zat er dus ook niet in. Nu hij het veel beter heeft helpt hij graag gezinnen die in een zelfde situatie zitten als hij vroeger. De tweehonderd pizza’s van dit jaar zullen niet genoeg zijn om iedereen te helpen. Daarom zal er volgend jaar een nog grotere actie gestart worden waarbij bezoekers geld kunnen doneren. Wie weet hoeveel pizza’s er dan gemaakt kunnen worden…

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *