Van Tol Corn Dog

Populairste Amerikaanse snack nu ook in Nederland beschikbaar

Van Tol Corn DogDe “populairste snack van Amerika” komt naar Nederland. We hebben het dan over de Corn Dog, een een gefrituurde hot dog op een stokje omhuld met een lekker krokant maisbeslag. Deze snack werd in 1929 in Amerika bedacht door een worstenmaker van Duitse afkomst.

Streetfood
Jaarlijks gaan er in de Verenigde Staten ruim 20 miljard Corn Dogs over de toonbank; zo’n 70 stuks per hoofd van de bevolking. De snacks op een stokje worden vooral verkocht in kraampjes (streetfood) maar ook in de supermarkt.

Het moment
Van Tol Convenience Foods uit Den Bosch gaat deze populaire snack dus nu ook in Nederland introduceren. Of eigenlijk herintroduceren want een introductie tien jaar geleden van een andere fabrikant pakte uiteindelijk minder positief uit. Maar Kees van Tol, directeur/eigenaar is positief: “In Amerika is de Corn Dog enorm populair. Wij willen nu Nederland ermee gaan veroveren. Overal in ons land zijn er evenementen en festivals met foodtrucks waar allerlei soorten snacks verkrijgbaar zijn. De Corn Dog past daar prima tussen.

Van Tol Corn Dog
De Corn Dog is vooral populair met mosterd en ketchup.

7 maart
Voorlopig is de Corn Dog alleen nog verkrijgbaar via de Sligro, maar binnenkort zal dat ook via andere kanalen zijn. Op 7 maart 2017 houdt Sligro een landelijke Corn Dog-dag waarop ze de snack presenteert binnen haar snack formules en als een ‘on the go snack’.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *