SENS bar

Proteïne energiereep gemaakt met krekelbloem

SENS BARSSENS verkoopt proteïne energierepen. Daar zijn er meer van op de markt. Maar wat de repen van SENS zo uniek maakt is dat ze in hun energierepen zogenaamde krekelbloem verwerkt hebben. Een enorme bron van energie en proteïne. 

Volgens Sensbars heeft het eten van insecten een aantal voordelen:

  • Veel insecten bevatten een aanzienlijke hoeveelheid gezonde vetten;
  • Insecten zijn rijk aan calcium-, zink- en heme-ijzer;
  • Op vele manieren zijn dierlijke eiwitten superieur aan die van planten;
  • Insecten kweken vergt geen gebruik van antibiotica;
  • Krekels hebben 12 keer minder voer nodig dan vee, maar ook aanzienlijk minder land en water.

Vooroordeel
Dat zijn een hoop voordelen. Toch moeten de repen tegen een groot vooroordeel opboxen: het blijven insecten. We hebben een enthousiast panel gevonden dat de repen durfde te proberen. We hebben de vier verschillende smaken van SENS geprobeerd: Dark Chocolate & Orange, Peanut Butter & Cinnamon, Pineapple & Coconut en Dark Chocolate Sesam. In het begin waren er wat twijfelende testers maar iedereen heeft het uiteindelijk geprobeerd.

Peanut Butter & Cinnamon
De Peanut Butter & Cinnamon reep ziet er droog uit, heeft een milde kaneel geur,de structuur is droog/geperst poeder en de smaak is bijna per persoon verschillend. Van geen kaneel smaak tot licht kaneel. En soms wordt toch ook de pindakaasmaak aangehaald.

SENS Reep
Pineapple & Coconut reep

Pineapple & Coconut
De Pineapple & Coconut reep ziet er massief uit. Door de kokos en ananas ruikt de reep wat tropisch. Naar pina colada roept iemand. De reep heeft een stevige structuur. De ananas is goed proefbaar. De dame van de pina colada roept dit keer dat het lijkt alsof ze pina colada eet.

Dark Chocolate Sesam
De Dark Chocolate Sesam reep bevat duidelijk seasmpitjes. De reep ruikt naar sesam met een vleugje cacao. De reep is wat kruimelig. Deze reep valt (vooral door de overheersende sesam) het minst in de smaak.

SENS_reep
Dark Chocolate Sesam reep

Dark Chocolate & Orange
De Dark Chocolate & Orange ziet er vrij donker uit. De sinaasappel is goed te ruiken. De reep is vrij stevig van structuur. In de smaak komen de chocola en sinaasappel terug. De een is van mening dat chocolade overheerst de andere spreekt van een goede balans.

Onze conclusie is dat de repen er gelikt uitzien, zeer voedzaam zijn en voorzien van een flinke dosis energie maar op het gebied van smaak nog kunnen verbeteren. De repen zijn verkrijgbaar voor € 1,99 tot € 2,56 per stuk via de sensbar.com website.

— Update eind juli
Met de code SNACK10 krijgt u de komende 30 dagen 10% korting op de website van Sensbar.com.

SENS BARS

 

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *