Vitesse-Frikandel

Vitesse-FrikandelZondag 30 april staan Vitesse en AZ tegenover elkaar om de bekerfinale te spelen. Niet direct voetbalgrootmachten maar des te leuker dat ze een prijs kunnen winnen (en die ook weten te waarderen). Dat zorgt er dan ook voor dat supporters van de twee clubs al weken naar de finale uitkijken. 

Vitesse
Eerder schreven we al over de Vitesse-frikandel. Nu blijken er ook Vitesse-toetjes en Vitesse-kaas te zijn. De Vitesse-kaas is een geel-zwarte kaas die verkrijgbaar is in Arnhem en bedacht werd door een Graafschap-fan. In het 125-jarige bestaat hebben de Arnhemmers nog nooit een (echte) prijs gewonnen. Inmiddels mag de club voor de derde keer deelnemen aan de bekerfinale. Het is voor hun te hopen dat het niet bij een paar snacks blijft.

AZ
Bij de andere finalist, AZ, lijkt er minder `bekerfinalekoorts´ te zijn. AZ wist de beker al vier keer te winnen. Er is daarom iets minder bekergekte en er zijn, zo ver we weten, geen speciale AZ-snacks te koop. Maar de Vitesse-kaas is ook een beetje van AZ; de kaas is afkomstig uit Noord-Holland, de regio van AZ.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *