Snacknieuws bestaat 5 jaar

Frikandel 5jaar SnacknieuwsOp 13 juni 2011 schreven we voor het eerst een blog op Snack-nieuws.nl. Daarmee bestaat de website vandaag officieel vijf jaar. In die vijf jaar hebben we (inclusief dit artikel) 1393 blogs geschreven. Een mooi moment om terug te blikken.


Advertentie


Start
Snacknieuws is gestart omdat de vaste redactie zich ergerde aan de bemoeizucht rondom eten: alles moet gezonder, gluten vrij, vegetarisch en noem maar op. Zelfs in de kantine van bedrijfsrestaurants verdwijnen de broodjes kroket en komen er saladebars voor in de plaats. Maar stiekem zijn er genoeg werknemers die liever een broodje kroket eten dan een salade. Snacks en frituur lijken soms in het verdomhoekje terecht te komen en dat willen wij voorkomen. Onze missie is nog steeds om te laten zien dat snacken (op zijn tijd) helemaal niet erg is, u moet er juist van genieten.

logo snacknieuwsGroei
Na de start in 2011 nam het bezoek gestaagd toe. Van een paar bezoekers per dag, naar tientallen, naar honderden en soms duizenden. Het werden er steeds meer. We werden gevraagd voor een wekelijks item op de radio, we kregen verzoeken om snack te recenseren, artikelen werden doorgeplaatst op andere websites en magazines en we kregen een hoop interessante gastbloggers. Ineens waren we de bron geworden voor snackend Nederland.

Nieuwe Snacks
In vijf jaar tijd hebben we veel nieuwe snacks voorbij zien komen. Vaak waren we (een van) de eerste. Wat dacht u van de Booster, de discodel, de satepuck, het voetballertje, Bacon bullets en de Frikandellenvlaai. Veel van die snacks werden ook door de redactie getest zodat Nederland weet wat hen te wachten staat. Soms waren het nieuwe burgers van Burger King of McDonald’s maar ook zat er een insectenburger tussen en dat is zelfs voor ons uniek.

Achterban
De achterban van Snacknieuws is net zo gek op snacks als wij. Via de website maar ook via Facebook, Twitter en Linkedin worden we gevolgd. Sommige onderwerpen leverden een verhitte discussie op in de reacties zoals de Happas van Mora en de mayonaise van Helmman’s. De reacties zijn vaak recht uit het hart geschreven. Het is duidelijk dat snackers niet met zich laten spotten.

Tot zover heel erg bedankt voor de afgelopen vijf jaar en op naar de volgende jaren!

 

Een gedachte over “Snacknieuws bestaat 5 jaar

  • 13 juni 2016 om 10:55
    Permalink

    Gefeliciteerd Snacknieuws, dank voor zoveel leuke artikelen! Ga zo door, nog vele jaren

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *