Kwalitaria Zomer Special 2025

Snacknieuws test de Zomer Burger en Pulled Chicken Special van Kwalitaria

De zomer is begonnen en dat betekent dat Kwalitaria opnieuw een aantal populaire seizoenssnacks op het menu heeft gezet. Bekende favorieten maken hun comeback — en wij namen de proef op de som met twee opvallende specials: de Zomer Burger en de Zomer Pulled Chicken Special.

De Zomer Burger: groots, krokant en boordevol smaak

Voor wie stevige trek heeft, is de Zomer Burger een absolute aanrader. Deze indrukwekkende creatie bestaat uit krokante kip, een kaassoufflé, pittige jalapeño, frisse sla, augurk, komkommer, frietsaus en een royale scheut pindasaus. Geserveerd met friet en een frisse salade vormt dit een complete maaltijd.

De smaken zijn uitstekend in balans. De combinatie van de krokante kip en de zachte kaassoufflé, in combinatie met de romige en pittige sauzen, zorgt voor een unieke beleving. Let wel: het is een flinke maaltijd. Dus als je kiest voor het complete menu, zorg dan dat je honger hebt.

De Zomer Pulled Chicken Special: zomers en fris, maar zonder tsatsiki

Ook de Zomer Pulled Chicken Special is terug van weggeweest. Deze variant bestaat uit friet met pulled chicken, BBQ-saus, geraspte cheddar, frisse coleslaw en bosui. Het gerecht oogt zomers en smaakt verrassend licht — ideaal voor warme dagen waarop je toch iets hartigs wilt eten zonder je zwaar te voelen.

Opvallend is wel dat de tsatsiki-saus, die eerder een belangrijk onderdeel van dit gerecht was, ontbreekt. Voor liefhebbers van die frisse touch is dat even slikken, maar gelukkig blijft er genoeg over om van te genieten.

Nog even verkrijgbaar

De Zomer Burger en Pulled Chicken Special zijn onderdeel van het tijdelijke zomermenu van Kwalitaria. Wie deze seizoensspecials wil proberen, moet er dus snel bij zijn.

Ons oordeel: twee smakelijke terugkomers die hun plek op het zomermenu meer dan verdienen. De Zomer Burger voor de stevige trek, de Pulled Chicken Special voor een lichte, zomerse hap. Wat ons betreft mogen ze elke zomer terugkeren!

Deel dit op

Meer vet nieuws

Patat / friet

Het grote smaakverschil in mayonaise uitgelegd

Mayonaise lijkt simpel — een sausje van olie, ei en zuur — maar waarom smaakt de ene soort zoveel beter dan de andere? In deze video duikt culinary scientist Ethan Chlebowski in de wondere wereld van mayo.

Record Scotch Egg

Eierbal XXL? Nee, dit is een Britse Scotch Egg van 7,8 kilo!

We kennen in Nederland natuurlijk de eierbal – een snackicoon uit Groningen: krokant van buiten, zacht van binnen, met een gekookt ei in ragout. Maar in het Verenigd Koninkrijk pakken ze het nét even anders aan. Britse chefs en social media-sterren Phoenix Ross en Oli Paterson hebben namelijk het Guinness World Record verbroken voor de grootste Scotch egg ooit gemaakt.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *