Snacknieuws test herfstbroodje van Kwalitaria

Herfstbroodje KwalitariaMijn werkplek ligt op een steenworp afstand van een Kwalitaria vestiging in Hilversum. Ik moet bekennen dat we, bij ons lunchloopje, bijna dagelijks langs deze Kwalitaria lopen. Ongeveer één keer per maand gaan we naar binnen. We weten dan allang wat we gaan bestellen want op de afdeling ligt een lijst met de hamburgers die de Kwalitaria heeft. The Bull, de 1838, de Original, de Oriental zijn zo allemaal een keer geprobeerd. Het zijn stuk voor stuk goede burgers, de een nog lekkerder dan de ander.


Advertentie


Maar dit keer sloeg toch de twijfel toe. Ging ik dan toch weer voor de 1838 (mijn persoonlijke favoriet) of ging ik iets nieuws bestellen? Opeens dacht ik aan het herfstbroodje. Een broodje met pulled chicken, rode ui, paprika en kruidige saus. Dit broodje is tijdelijk opgenomen in het assortiment en stond dus niet direct op de radar.

Frikandel speciaal
Omdat ik niet precies wist hoe groot het broodje zou zijn nam ik er een frikandel speciaal bij. Een klassieker en daar kan je nooit de fout mee ingaan. Het broodje is warm dat geeft mij de tijd om alvast aan mijn frikandel te beginnen. Na dit plezierige uitstapje was het tijd voor het broodje.

Herfstbroodje Kwalitaria
Het herfstbroodje van Kwalitaria is een pitabroodje gevuld met pulled chicken, rode ui, paprika en kruidige saus.

Pittig met structuur
Het herfstbroodje is een plaatje voor het oog. Het broodje is goedgevuld, het vlees valt er al bijna uit. De combinatie van het vlees met het pitabroodje is geslaagd. Het vlees is lekker pittig gekruid waarbij de structuur van de uitjes en paprika zorgen voor een frisse afwisseling. De plaatselijke Kwalitaria heeft het geheel nog wat aangekleed met rauwkost. Is er dan geen enkel minpuntje? Nee, niet aan het broodje. Het bord waarop het werd uitgeserveerd is alleen erg koud, maar dat is een detail.

Al met al is het herfstbroodje een geslaagde combinatie die zeker voor herhaling vatbaar is. Op naar de volgende Kwalitariadate!

Kijk voor meer informatie en om te bestellen op de website van Kwalitaria.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *