Een glutenvrije frikandel? Ja, die bestaat!

2 frikandellenEen glutenvrije frikandel? Ja, die bestaat. Een standaard frikandel kan door paneermeel en/of sojasaus gluten bevatten. Door een specifieke bereiding en keuze van ingrediënten kan een frikandel het label glutenvrij krijgen. Het staat dan ook duidelijk op de verpakking. Onder andere leverancier Vanreusel heeft zo’n glutenvrije frikandel.
Vanreusel kennen we inmiddels van een flink assortiment aan frikandellen waaronder Frikandel XXL en de Best Bite frikandel (volgens het Centrum voor Smaakonderzoek de lekkerste frikandel). De glutenvrije frikandel van Vanreusel is enkel verkrijgbaar via de horeca maar in supermarkten zijn ook andere alternatieven te koop.

Strikte regels
Om de frikandel geheel glutenvrij te houden moet de leverancier aan een aantal strikte eisen voldoen. Zo moet de verpakking steeds worden afgesloten, gebruik schone handen, bak de frikandel niet in de standaard frituurpan, gebruik een schone tang om de snack uit de frituurpan te halen en verpak de glutenvrije frikandel gescheiden van andere snacks. Dat zijn een hoop regeltjes maar dan weet u zeker dat de frikandel glutenvrij is.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *