Lays Frietje satesaus closeup

Snacknieuws test Patatje Mayo en Frietje Satésaus chips van Lay’s

Lays Frietje satesaus closeupDe nieuwe smaken van Lay’s Patatje Mayo en Frietje Satésaus werden vlak voor 1 april geïntroduceerd. Het was dus even wachten of het een grap zou zijn of dat we chips echt zouden kunnen eten. Maar wat bleek, ze lagen plots in het schap bij de supermarkt. Dat laten we dus niet aan onze neus voorbij gaan dus is het nu tijd om de nieuwe smaken te proberen.

De chips worden gemaakt van aardappels uit Nederland, België of Duitsland. Beide zakken bevatten dezelfde soort chips: dun gesneden en zonder ribbels, niet extra krokant of wat dan ook.

Lay’s Patatje Mayo
De chipssmaak Patatje Mayo heeft Lay’s samen gemaakt met Remia. Als we het moeten vergelijken met de mayonaise van Remia dan verwachten we een volle romige smaak. Maar wat blijkt de chips zijn er subtiel van smaak. De mayonaise smaak is wel te onderscheiden. De chips hebben een zurige smaak die aan Belgische en Franse mayonaise doet denken.

Lays Patatje mayo

Frietje Satésaus
De Frietje Satésaus is ontwikkeld met Wijko Satésaus. We verwachten van de populairste saté een stevige en kruidige smaak. Maar ook hier is gekozen voor een subtiele aanmaak. De chips smaken licht naar saté maar ik had het een veel dominantere smaak verwacht. De nasmaak van de chips is een beetje pittig. Het doet ook niet echt denken aan de Wijko satésaus.

Lay's Frietje satésaus

Conclusie
Vooral het Patatje Mayo lijkt een aanwinst te zijn voor het chipsassortiment. Wie om wat voor reden maar een van de twee zakken mee kan nemen doet er dus verstandig aan om voor die smaak te gaan. De nieuwe chipssmaken van Lay’s zijn verkrijgbaar bij de grotere supermarkten zoals Albert Heijn, Hoogvliet en Jumbo voor € 1,59.

Lay's nieuwe smaken

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Snacknieuws test Patatje Mayo en Frietje Satésaus chips van Lay’s

  1. Op de verpakking staat niet alleen de vorm van een frietje, maar ook frietje satésaus. Het zis gewoon chips. Verder mis ik de diepe smaak van de echte Wyko satésaus.
    Ik geef dit product een 3 voor misleiding op de verpakking en de smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *