Snacknieuws test poedervormige frikandel

Onlangs werd de poedervormige frikandel geïntroduceerd door Greenforce. Het zou een oplossing zijn voor het frikandellen tekort. De poedervormige frikandel is 100% plantaardig, eiwitrijk en op basis van zonnebloempitten. Kan deze vegan frikandel wel echt naar frikandel smaken? Wij gaan het uitproberen.

Frikandel Poeder Greenforce

Frikandel Poeder Greenforce

Klaarmaken van poedervormige frikandel
Het poeder ruikt enorm kruidig. Het bestaat dan ook niet alleen uit zonnepitten maar ook uit een combinatie van zout, aroma’s, ui, karamelpoeder en specerijen. In het zakje zit 150 gram poedervormige frikandel. Daar moet 300 ml ijskoud water aan worden toegevoegd waardoor er na wat grondig mixen een mix ontstaat van zo’n 450 gram. Dan moet het even in de koelkast staan en dan kunnen er balletjes van gemaakt worden, die balletjes vorm je dan tot een “worstje” dat verdacht veel lijkt op een frikandel. Deze worden op een laag vuur opgebakken en daar is dan de frikandel. Waarschijnlijk kan de poedervormige frikandel niet in de frituurpan omdat er geen velletje omheen zit. De frikandel zou in de frituurpan uit elkaar vallen. Eenmaal opgebakken ziet de poedervormige frikandel van Greenforce er verdacht goed uit.

Frikandel Poeder Greenforce

Frikandel Poeder Greenforce

Smaak van poedervormige frikandel
Door de kruiden heeft de frikandel een hoop smaak. Doordat de frikandel opgebakken is en uit andere ingrediënten bestaat is deze frikandel niet zo knapperig als een normale frikandel. Ook is de structuur niet zo sponsig als een frikandel. Toch zijn we zeer te spreken over de poedervormige frikandel. Voor iemand die om wat voor reden geen frikandellen kan, wil of mag eten lijkt dit een prima alternatief. Neemt niet weg dat het wel een bewerkelijk proces is en dat alles naar de kruiden van de frikandel ruikt. Bij ons proefpakket werd mayonaise van The Mayosister geleverd. De pittige aioli mayonaise van deze zussen past perfect bij de frikandel en geeft er nog net even wat extra smaak aan.

Frikandel Poeder Greenforce

 

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Snacknieuws test poedervormige frikandel

  1. Ik las het artikel en dacht dat het best de moeite waard is om het te proberen. Dus even ge-Googled en de site van Greenforce was zo gevonden. Blijkt die frikandel dus 5 euro per stuk te kosten. Dat is me dan toch echt iets te duur. Erg jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *