Snacknieuws test Snack zonder naam

Snack zonder naam met uienDe Vries Snacks vroeg de redactie van Snacknieuws hun nieuwe Snack zonder naam te willen testen. Ons antwoord: Natuurlijk! Stuur maar op! Want wij zijn toch Snacknieuws! De redactie heeft de snack dan ook uitgebreid getest. Maar voordat we naar de resultaten gaan nog even over de bijzondere naam.


Advertentie


De Naam
De snack zonder naam moet dus nog een naam krijgen. Slimme marketeers van de Vries Snacks hebben daar een wedstrijd aangekoppeld. U kunt € 1000.— winnen als u de winnende naam bedenkt. Wij geven wat suggesties weg aan het einde van dit artikel. Nu naar onze test:

Uiterlijk & Volume
Het eerste wat opvalt is de robuuste V-vorm. Deze vorm is ideaal om te vullen met saus en/of uitjes. In een eerder artikel over de SZN schreven we  al “de snack lijkt op een combinatie van een frikandel en een Mexicano”. Hij ziet er groter dan gedacht en met het gewicht  van een 120 gram zeker dus geen kleine jongen in de Snackbar. We zijn benieuwd!

De voorbereiding
We lezen de documentatie van de snack, hij bestaat uit kip en rundvlees en er is gebruik gemaakt van Spaanse kruiden. Hij kan in de frituurpan, de oven en de magnetron. Uiteraard gaat hij bij ons dus in het frituurvet. Door de V-vorm zit de snack wel na het bakken vol met vet. Daarom draaien we hem even om zodat hij  kan uitlekken. Opmerking van ons test team: de vorm is goed gekozen, veel vlees en toch gauw klaar, flinke snack qua volume. Ze frituren makkelijk.

Snack zonder naam uit frituurSnack zonder naam saus

Geur
De snack zonder naam heeft zeker een aanwezige pikante geur. Niet alleen de frituurpan maar de hele redactiekeuken ruikt er na, wellicht zijn de al eerder genoemde kruiden daar debet aan.

Smaak
Voordat we de sauzen en uitjes er bij pakken proeven we de snack uiteraard puur. Het team is het erover eens dat het een pittige nabrander is, die zeker niet heter moet. Hij heeft iets weg van een pikanto. Volgens de een is een pikanto pittiger volgens de ander is dat precies andersom. Waar we het wel over eens zijn is dat de snack nog beter smaakt met toevoegingen erbij. Opmerking van het team: Korst is krokant, lekkerder dan een frikandel.

Beste saus
We testen diverse sauzen maar wij zijn het erover eens dat curry de lekkerste saus is om erbij te eten. Aangevuld met uitjes is hij helemaal af.

Eindoordeel
De snack zonder naam is niet zomaar een nieuwe snack of een combinatie van twee bestaande snacks, dit is zeker een aanvulling op het snackaanbod. Iedere liefhebber van een pittige snack en een goede portie vlees moet deze snack proberen. Hij is lekker en verveelt niet, wij denken dat dit een succes kan worden onder de snackliefhebbers. Een topper.

Naam suggesties
Tijdens onze test hebben wij ons al over allerlei namen uitgesproken eerst gebaseerd op het uiterlijk, later op geur en smaak. Wij helpen u graag een beetje op weg: Hier in willekeurige volgorde wat namen die tijdens de test bij ons opkwamen: Vulkaan, de gleuf, het bootje, open rug, de schuiver, de trog, voerbak, U-boot. De volgende namen zijn geïnspireerd door de Spaanse kruiden in het product: Mexidel, Flexicano, barco, pergamino, submarino, comedero.

Heeft u ook een leuke naam bedacht? Dan kant u hier meedoen aan de wedstrijd.

Snack zonder naam familieportret

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

2 gedachten over “Snacknieuws test Snack zonder naam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *