Stamcellen hamburger

Dit najaar kunt u voor het eerst kennismaken met een hamburger die gemaakt is van stamcellen van een koe. Aan het creëren van deze hamburger hangt wel een prijskaartje van € 250.000. De ontwikkeling van de “stamcel hamburger” wordt betaald door een onbekende financier.

Duizenden stukjes
Mark Post, onderzoeker aan de universiteit van Maastricht, maakte op een congres bekend dat de hamburger opgebouwd gaat worden uit duizenden kleine stukjes, die samen een hamburger vormen. Het onderzoek naar de hamburger zou onder meer goed zijn voor dieren en het tegen gaan van hongersnood. Ook is het kweken van vlees een stuk milieuvriendelijker dan normaal want er is voor het kweken van vlees 40% minder energie nodig dan een standaard veehouderij verbruikt.

Hamburgers en steaks
De verwachting is dat de vraag naar hamburgers en steaks met 60% zal toenemen tot 2050. Volgens de Amerikaanse wetenschapper Nicholas Genovese, ook aanwezig op het congres, is de meerderheid van de weilanden op aarde nu al in gebruik. Er is dus te weinig ruimte om aan de vraag te voldoen. Nicholas is er daarom van overtuigd dat we alleen aan de vraag kunnen voldoen als we alternatieven manieren vinden om vlees te produceren.

Deel dit snacknieuws op:

1 thought on “Stamcellen hamburger

  1. Gelukkig kan je bij de McDrive nu pinnen…

    Klant: ik wil graag 2 McStamcel en een Milkshake.
    Mac: dat is dan 500.002,75 euro, u kunt doorrijden naar het eerste raampje.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *