Subway Sandwich BMT

ISubway Sandwich BMTn 2013 schreven we over de te kleine Subwaybroodjes. Typisch iets waar we nooit meer wat van zouden horen. Het blijkt toch anders te zijn, een Amerikaanse rechter heeft namelijk besloten dat Subway niet mag adverteren met foodlong broodjes als de broodjes niet echt foodlong zijn!

Een foodlong is ongeveer 30 centimeter in werkelijkheid zijn de broodjes al dan niet door bewerking of uitdroging vaak een centimeter of twee kleiner. In 2013 was dit voor Matt Corby reden genoeg om te klagen bij Subway. De keten besloot er toen niets mee te doen.

Meetlat
Maar het duurde niet lang voordat er een rechtszaak werd aangespannen. Nu heeft een rechter in Milwaukee (Amerika) in een twee jaar durende zaak besloten om de klanten in het gelijk te stellen. De uitspraak van de rechtbank, waar een meetlat langs de broodjes werd gelegd, is dat Subway geen broodjes als foodlong mag verkopen als ze niet die lengte hebben.

Schadevergoeding
De keten gaat alles in werking stellen om daadwerkelijk ook echt broodjes van die lengte te verkopen. Lukt dat niet dan kunnen klanten een schadevergoeding eisen.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *