Vier nieuwe vega opties bij McDonald’s

McDonald's Meatless september 2023McDonald’s heeft vanaf nu nog meer vleesloze opties in haar assortiment opgenomen. Deze week zijn er liefst vier nieuwe Meatless producten bijgekomen: de McPlant Steakhouse, de Veggie Nuggets, de Meatless McKroket gemaakt van jackfruit en de Veggie Chicken Honey Mustard Salad.

McDonald’s hoopt met de (tijdelijke) uitbreiding van het vleesloze assortiment de routinematige keuzes van gasten te doorbreken. Door het assortiment te verruimen en aantrekkelijke aanbiedingen aan te bieden, wordt de stap naar vernieuwing nog toegankelijker voor gasten. Ook in de campagnebudgetten heeft McDonald’s meer aandacht voor plantaardige producten en krijgen gasten op de menuborden altijd eerst kip en vegetarisch te zien, en daarna pas rundvlees.

De nieuwe vegetarische opties van McDonald’s bestaan uit:

  • McPlant Steakhouse – Een tijdelijke variatie op de bekende McPlant™, een Meatless optie voor de liefhebbers van een sappige Steakhouse-smaak.
  • Veggie Nuggets – Deze nuggets zijn nu permanent verkrijgbaar op het menu maar ook in een Happy Meal.
  • Meatless McKroket – Een tijdelijke vervanging van de McDonald’s klassieker, waarbij de vertrouwde smaak behouden blijft. De receptuur van de vegatarische McKroket is verder ontwikkeld en verbeterd, met als belangrijkste verandering het gebruik van jackfruit in plaats van vegetarisch draadjesvlees.
  • Veggie Chicken Honey Mustard Salad – Een nieuwe frisse salade met een honing-mosterd dressing en de smaak van kip maar dan volledig vegetarisch. Deze salade krijgt een permanente plek op de menukaart.

McDonald's Meatless september 2023

Bestaande Meatless assortiment
Het assortiment van vleesloze McDonald’s producten bestaat inmiddels a een ruimte tijd. Het geetf gasten de mogelijkheid om (een dagje) geen vlees te eten. Met de Veggie (Spicy) McChicken, Veggie Homestyle Crispy Chicken Honey Mustard en de Veggie McWrap wordt er steeds meer variatie geboden. In samenwerking met Beyond Meat introduceerde McDonald’s in 2020 de McPlant. Na een succesvolle tijdelijke introductie is de McPlant sinds 2022 permanent op het menu te vinden.

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *