Eiwitmilkshake

EiwitmilkshakeEen paar uur na het eten van je laatste maaltijd gaat je energieniveau omlaag. Om je energielevel op pijl te houden neem je vaak een snack. Je lichaam heeft niet perse tussendoortjes nodig. Als je wel zin hebt om tussen je maaltijden door iets te eten is dat geen probleem als je gezonde snacks kiest. Deze snacks, zoals een eiwitshake, kunnen zelfs een voordeel hebben. Ontdek waarom en doe inspiratie op voor het zelf maken van eiwitshakes.

Het voordeel van een eiwitshake
Zeker bij hoge temperaturen is een milkshake een verfrissende beloning tijdens een drukke dag. Een milkshake bevat suiker en roomijs en is daarom helaas niet de beste keus als je gaat voor een gezond voedingspatroon. Ben je op zoek naar een gezonder alternatief voor een milkshake? Een eiwitmilkshake gemaakt met eiwitpoeder supplementen is een verstandige en lekkere keus. Een eiwitshake of proteïneshake is een milkshake waar extra eiwitten aan zijn toegevoegd. Vaak zijn dit melkeiwitten. Melkeiwitten zijn eiwitten die van nature voorkomen in koemelk, zoals caseïne en whey-eiwit. Koemelk bevat de negen essentiële aminozuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Shakes met eiwitpoeder supplementen zijn daarom een uitstekende optie om extra eiwit aan je dieet toe te voegen en spieren op te bouwen.

Voor wie is een eiwitshake een geschikte snack?
Eiwitten zijn onmisbaar voor je organen, spieren, bloed en zenuwstelsel. Daarnaast hebben ondermeer krachtsporters baat bij het gebruik van een proteïneshake, omdat zo’n shake met eiwitten het herstel van de spieren na een training bevordert. De eiwitbehoefte verschilt per sporter waarbij een krachtsporter meer behoefte heeft aan eiwitten dan een duursporter. Eiwitten maken een belangrijk onderdeel uit van een gezond voedingspatroon. Je vult de eiwitten die in je voeding zitten eventueel aan met supplementen in de vorm van eiwitten in een proteïneshake. Zeker als je fanatiek aan krachtsport doet, kan je hier veel baat bij hebben.

Eiwitmilkshake

Het voordeel van een eiwit(milk)shake met caseïne
Naast whey bestaat koemelk uit ongeveer tachtig procent caseïne. Dit eiwit wordt gewonnen door whey en caseïne van elkaar te scheiden. Caseïne wordt gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld kaas, maar het kan ook worden gebruikt om een eiwitshake van te maken. Het voordeel van een eiwitmilkshake gemaakt met eiwitpoeder met een hoog caseïnegehalte is dat het een lange opnametijd heeft. Het is daarom ideaal als toetje. Whey geeft in de eerste twee uur nadat je het hebt ingenomen een aminozuurpiek. Caseïne-eiwit voorziet je lichaam gedurende een langere periode van aminozuren. Voor het herstellen van je lichaam in de nacht is een shake met caseïne-eiwit daarom ideaal. Gebruik dertig tot veertig gram caseïne-eiwit voor het slapengaan voor een beter herstel.

Inspiratie voor het maken van een lekkere eiwitshake
Hou je wel van een gezonde snack en wil je een eiwitshake proberen? Deze shakes zijn heel eenvoudig zelf te maken. Een eiwitshake maak je met een proteïnepoeder. Door dit poeder te mengen met een aantal lekkere ingrediënten til je je proteïneshake naar een hoger niveau. Doe een halve liter water of melk in een blender en voeg hier een banaan en een eetlepel pindakaas aan toe. Op het laatst doe je er proteïnepoeder bij en zo heb je een supersnelle en smakelijke shake. In de zomer zijn aardbeien, frambozen en bosbessen heerlijke toevoegingen aan een shake. Ben je dol op appeltaart? Combineer appel, kaneel en eventueel amandelen in een shake. Ben je op zoek naar een shake als gezond en voedzaam ontbijt? Voeg dan havermout toe. Zo geniet je zonder schuldgevoel van een gezonde snack.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *